Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Varje år belyser Allt för sjön en välgörenhetsorganisation som arbetar för något av de globala målen enligt Agenda 2030. I år har man valt ut Expedition Rädda Östersjön, som därmed gör debut på båtmässan. Expedition Rädda Östersjön kommer på mässan lansera sitt nya initiativ Östersjökontraktet® och ett helt nytt stipendium till unga miljöhjältar.

Miljö, hållbarhet och den alarmerande situationen i Östersjön kommer vara centrala frågor när båtmässan Allt för sjön går av stapeln i mars. Allt för sjön kommer i år särskilt lyfta fram organisationen Expedition Rädda Östersjön, som en del i sitt löpande arbete med att belysa hållbarhetsfrågor utifrån de globala målen.

Lanserar Östersjökontraktet® för att få fler att göra en insats och påverka politiken
Det är första gången Expedition Rädda Östersjön är med på båtmässan Allt för sjön, och man kommer använda tillfället till att lansera både ett nytt stipendium till unga miljöhjältar och det nya Östersjökontraktet®. Genom att skriva under det digitala, symboliska kontraktet med Östersjön, som består av sju punkter, lovar den som skriver under att värna Östersjöns miljö både hemma och ute på sjön.

– Med kontraktet vill vi påminna om individens betydelse för Östersjöns framtid. Om tillräckligt många signerar vårt digitala kontrakt så kan vi tillsammans ha en stark påverkan på beslutsfattarna. Deras beslut har en avgörande påverkan på Östersjöns framtid för att nå verklig skillnad, säger Thomas Flinck, styrelseledamot i Expedition Rädda Östersjön.

Unga miljöhjältar i fokus
Expedition Rädda Östersjön håller också ungdomar och deras engagemang varmt om hjärtat. På mässan kommer man att öppna upp nomineringarna till ett helt nytt stipendium som ska gå till unga miljöhjältar.

Mässan har valt ut Expedition Rädda Östersjön som sitt utvalda välgörande ändamål i år och kommer belysa organisationen på olika sätt inför och under mässan. Mässbesökarna har också möjlighet att enkelt runda upp sin entrébiljett med ett bidrag till Expedition Rädda Östersjön direkt vid biljettköpet.

– Vi är jätteglada att Allt för sjön har valt att lyfta fram oss. Det krävs engagemang för att det ska hända något med Östersjön, så det är precis den här sortens draghjälp som alla vi som jobbar för Östersjön behöver. Det finns massor av forskning och kunskap om Östersjön, vi måste bara samla ihop den och börja agera utifrån den, säger Thomas Flinck, styrelseledamot i Expedition Rädda Östersjön.

– Som Sveriges största båtmässa med 70 000 besökare varje år är hållbarhet en extremt viktig och nödvändig del av vår verksamhet. Östersjöns miljö har succesivt försämrats under de senaste hundra åren, och den är idag ett av de mest förorenade och känsliga innanhaven i världen. Om inte något radikalt görs är risken ett helt dött innanhav som sedan inte går att rädda, och det vill ingen att kommande generationer ska behöva leva med, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön.

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera