Annons

 i Notiser

Ännu en riktigt stor gädda denna vår! Det är bara att gratulera Mattias Procheus till ännu en drömfisk! 15300 gram och 123 cm lång!

Så här berättar Mattias själv:

– Ett mildväder svepte in över landet och värmde upp det frusna landskapet efter en lång och karg vinter. En lucka öppnades i såväl kalender som väderleksförhållanden och tillfället kunde helt enkelt inte förbises. En temperaturskillnad i vattnet med någon enstaka grad kan ha en otrolig slagkraft denna tid på året som verkligen sätter fjärilar i magen på gäddorna och drar igång aktiviteten.

– En idé som länge har legat och grott i bakhuvudet hos oss båda fick äntligen andrum och planen som sattes var glasklar.

– Mycket riktigt så stämde allt denna dagen och en smått otrolig gädda i toppkondition kunde tillslut håvas av min gode vän Alexander Runsten. Fisken vägdes in på 15300 g fördelat på sina 123 centimeter och en livstids jakt var helt plötsligt fullbordad. Förbluffade satt vi där, ödmjuka och lyckliga, reflekterandes över hur en slemmig fisk över huvud taget kan skänka sån obeskrivlig glädje och livskraft i sin allra renaste form. En bild säger mer än tusen ord sägs det, men den känslan som omfamnade oss just den dagen, ja, den säger bra många fler än så!

Stort grattis igen Mattias!

//FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera