Annons

interfiske-daiwa-p
 i Spinn

Oskar Wilnersson tillsammans med Eric och Richard Thunberg, Team Mojoboats, har haft ett drömfiske för en kort tid sedan. Ett fiske under två dagar som man oftast bara hör talas om från vatten i Holland eller Spanien…

Den första fiskedagen började med fiskletning via sidescan och killarna hittade bara några enstaka individer, lite avslaget för att vara Kalmar med några över kilot men ingen av de riktigt stora som Kalmarsund är känt för.

Herrarna gick ut på djupare vatten och medelvikten ökade direkt med en fin fisk på 1690 gram. Fler båtar kom till området och killarna bestämde sig för att flytta sig en bit mot grundare vatten igen. Det kan bli trångt på de bättre platserna ibland. Det var ett bra beslut, lodet börjar visa fler och fler individer och efter bara en kort tid kom det en sk. håvfisk, stor med andra ord, hela 1810 gram och 49 cm.

Killarna prickade en fin huggperiod med ca 20 fiskar på en halvtimme med en medelvikt på 1400-1600 gram. Kort därefter säger Richard att han måste ha håv, Oskar håvar och känner tyngden, ytterligare en stor abborre på 1790 gram och 48 cm. Nu är det Oskars tur, ett påslag av bara attan, Oskar säger att han misstänkte gädda men skymtade ränder en bit ut, det är ingen gädda och fisken är tung. När fisken är håvad ser Oskar direkt att den är 50 cm+! Grabbarna tvekade ändå om den är över drömgränserna, Richard väger och visar först inte vad vågen säger, med ett skratt avslöjar han vikten, 2210 gram och längden visar sig vara 54 cm! En fisk över båda drömgränserna med råge!

Här slutar inte historien, Oskar fick ta en paus, smälta in fisken och bara njuta efter fotosession och release. Dom andra i båten kan inte sluta, helt rätt beslut. Oskar vaknar till liv igen och tar ytterligare en SuperSizeabborre 51 cm och 1960 gram av bara farten…  Kommer en kommer flera, så är det bara.

Dagen därpå ger sig killarna ut igen, nu är det Erics tur att få tunghugg! Oskar ser direkt att abborren är stor och säger till Eric

– Du har nytt pers alla gånger!

Men Eric har svårt att fatta som så ofta är när man landar drömfisk… Måtten landar på 53 cm och 2120 gram! Resten av dagen blev trögare, trots det landar Peter Woksepp som anslutit för denna dag en skönhet på 1800 gram och 49 cm. På två dagar landar killarna två över två kilo och ett gäng något mindre drömabborrar. Totallängd på dom fem längsta 259 cm. Helt galet!!!

Stort grattis Oskar, Eric och Richard. Det här blir en svårslagen abborrbragd!

//Jan O FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!