Annons

 i Mässor

För att locka fler kvinnor till fiske finns det fiskeklubbar för kvinnor, särskilda metetävlingar för bara kvinnliga deltagare, rosa spön och mycket mer. Vi har intervjuat tre fantastiska kvinnor som delar med sig av sina fiskeäventyr och har sportfiske som sin livsstil.Träffa dem på Sportfiskemässan den 18-20 mars på Stockholmsmässan.

Evelina HenriksenEmma Lindgren och Cecilia ”Gösdrottningen” Grönberg är tre kända sportfiskeprofiler som har gäddfiske, drömmar om utlandsfiske och ett personligt bästa på en fångst över åtta kilo gemensamt. 

Gävletjejen Evelina Henriksen, 29, metade abborre med sin mormor redan som liten. 2011 återupptog hon fisket efter en besvärlig tid med droger och alkohol. Hon behövde nya utmaningar och intressen och började på nytt meta abborre. Sedan dess har fisket utvecklats, båda vad gäller arter och tekniker. Om hennes bästa fiskeupplevelse berättar hon så här.

– Natten när jag fångade min 20+ kilo lax var en surrealistisk upplevelse. Klockan var 23.40 den 5 juli 2012 och jag krokar upp laxen som omedelbart rusar rakt över älven. Sen fortsätter den nedströms och jag springer efter. När den äntligen har stannat börjar jag jobba in fisken. Jag förstår inte först hur stor fisken är, trots några upprepade hopp och korta rusningar. Det är först efter att vi håvat fisken och när jag börjar leta efter flugan, som jag inser att den är stor! Laxen vägde 21,4 kilo. En magisk natt jag aldrig glömmer, säger hon.

Emma Lindgren
, 18, bor i Stockholm och är Sveriges yngsta proffsfiskare som fick sitt första kontrakt redan som tolvåring. När hon var tio år kom hennes intresse igång på riktigt då en släkting visade henne en fisketidning. Sedan dess har hon bundit flugor själv. Men hur blir hon bemött som ung tjej i branschen?

– Jag tycker att jag har fått ett väldigt bra bemötande. De flesta tycker att det är kul med tjejer i branschen och är positiva. Sen finns det såklart människor som är negativa och kommer med onödiga kommentarer, men det brukar jag inte lägga min energi på. Jag gör vad jag älskar och det kommer jag att fortsätta, säger hon.

Cecilia ”Gösdrottningen” Grönberg, 42, växte upp 100 meter från Dalälven. Det var som ett kall att börja fiska. Hon fick sin fiskebåt redan som tioåring. Mest fiskar hon gös och gädda i Sibbofjärden, Dalälven eller Mälaren. Den största gösen hon har fångat vägde 10,5 kilo och nästa mål är en gös på elva kilo. Men var finns världens bästa fiske?
– Jag vill nog säga Panama. Det är en dröm för mig att någon gång få åka dit och fiska alla häftiga arter som finns där, säger hon.

Läs hela intervjuerna med Evelina Emma och Cecilia här.

För mer information besök www.sportfiskemassan.se eller kontakta: 
Agneta Brunell, projektledare, agneta.brunell@easyfairs.comwidth=0070-827 70 43
Catarina Oscarsson, pressansvarig Stockholmsmässan,catarina.oscarsson@stockholmsmassan.sewidth=008-749 43 66
Felix Andersson, presskoordinator Stockholmsmässan, felix.andersson@stockholmsmassan.sewidth=008-749 41 92

Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!