Annons

 i Vertikalfiske

Hej igen pojkar! Vissa fiskepass lär man sig mer på en andra och det är inte alltid den givna planen fungerar och då får man trixa lite för att få önskat resultat. Jag och Mange matjord hade bestämt att fiska en av dom sjöar som vi lärt oss älska att hata:-) Grymt svårfiskad men ibland kan den leverera och då ofta riktigt fina fiskar.

Dagen började bra med en hel del fina ekon men dessvärre ville inte fisken ta och efter ett några timmars mediokert fiske med bara ett par 2 kilos i bagaget började goda råd bli dyra. Jag bestämde då att vi skulle testa en metod jag brukar praktisera på en annan sjö med ett större gösbestånd. Metoden går i all sin enkelhet ut på att åka in över ett ställe där man vet att mindre gös huserar. Där testar man sen olika jiggmodeller för att se vilken som passar bäst,färg och form. Oftast brukar det också stämma på den större gösen som lever pelagiskt. Efter en stunds bottenjiggande klev Bass Assasin 5 tum chartreuse fire tail fram som vinnare.

Detta är ett förhållandevis litet bete men har ett flertal ggr visat sig vara bra även på grövre fisk. Några landade och en del försiktiga stötar vittnade om att denna jigg i kontrast till andra modeller iallafall levererade hugg. Därefter var det så dags att testa om även de större gösarna uppskattade denna medicin. Det gjorde dom! Första ekot jag släppte på över 45 meters djup tog stenhårt och efter en stunds stångande kunde jag landa en praktfisk på 6.3 Kg. Precis när jag returnerat den fisken kollade jag på ekolodet och ser ännu en fisk stå snyggt parkerad under båten, jag beordrade Mange att genast dumpa samma jigg omedelbart. Pang! nytt brutalhugg och ännu en gös av fin kaliber fick syna insidan av båten. Vikt 5,5 kg.

Vi fiskade sen vidare och tog ytterligare 4 st gösar på detta bete samt en monstervarg i tiokilosklassen som spottade ut betet vid båtsidan som tur var. Det känns alltid gott när lite tankeverksamhet kan ändra förutsättningarna i fisket till det bättre, och det är inte alltid ett stort bete passar stor fisk, testa småbeten ibland,dom kan överraska.
 
Ha de gott!
 
Mvh Håkan

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera