Annons

 i Vertikalfiske

År 2011 kommer nog att gå till historien som ett av de mest intressanta gösåren någonsin. Vertikalfisket har gått från att varit lite av ett specialfiske till att nu vara ett etablerat fiskesätt. Rapporter om bra vertikalfiske har ramlat in nästan dagligen. Här kommer ännu en från skicklige Niklas Johansson, det är bara att gratulera 🙂

//Jan O +FishEco

Jag och min bror har sedan något år tillbaka varit helt frälsta (kanske beroende?) i det pelagiska vertikalfisket och har sedermera lagt all våran tid på vattnet åt denna grymt roliga metod. Resultatet av denna satsning gav omedelbart betydligt mycket större fisk, och efter bara någon månad så kunde jag höja mitt pb till 6450gr. Men förutom den fisken så har vi haft grymt svårt att komma i kontakt med fisk över fem kilo så vi började snegla runt efter nya vatten i jakten på storgösarna, vilket skulle visa sig vara ett bra val.

Efter lite luskande så fick vi nys om en sjö i småland som inte släpper ifrån så många gösar till antalet men medelvikten på de fiskar som kommer upp är ganska hög, och det stämde verkligen! Jag har lagt totalt fyra dagar i sjön hittils och här följer resultaten av denna satsning:
 
Dag 1: 2500gr, 5100gr!
Dag 2: 5100gr, 5750gr!
Dag 3: 2000gr, 4200gr, 6675gr, 7250gr!
Dag 4: 4050gr, 5750gr, 6650gr! 
 
Så utav 11 fiskar totalt så vägde 7st över fem kilo! Snacka om lycka! Vienton och Gunkispöt fick verkligen jobba med dom här starka sommargösarna! Dag tre och fyra spenderade jag tyvärr(?) själv på sjön så bilderna från dom dagarna är tagna med självutlösare men man tager vad man haver. Bilderna jag har bifogat är från just dag tre och fyra då jag inte har fått tag på bilderna från brorsans kamera än.

PS: Har även landat ett gäng gäddor från 6kg – 8,2kg men det talar vi inte högt om, det är ju minuspoäng.

Ha en fortsatt bra sommar!

Mvh Niklas Johansson

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!