Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Vår blå planet drunknar i engångsplast. Plastföroreningar översvämmar våra hav, skadar människors hälsa, spär på sociala orättvisor, förstör biologisk mångfald och eldar på klimatkrisen. Idag, på den Internationella Världshavsdagen, återlanserar vi därför Plastkampen – kampen för plastfria hav! Och i år har vi en historisk möjlighet vi inte har råd att missa. Just nu pågår nämligen förhandlingar i FN om ett globalt plastavtal som skulle strypa plastkrisen vid källan. Tillsammans med våra supporters och allierade gör vi på Greenpeace allt vi kan för att plastavtalet ska bli så starkt och ambitiöst som möjligt. Och ju fler vi är – desto mer kan vi göra. Gå med i Plastkampen idag:

Stötta Plastkampen för världens hav!

Vi på Greenpeace är oerhört glada och stolta över att kunna meddela att vi denna sommar har engagerade ambassadörer med oss i Plastkampen: kanotisten och OS-guldmedaljören Susanne Gunnarsson, proffssurfaren Freddie Meadows och trollkarlen Julien Magic med miljontals följare i sociala medier. De har satt upp sina egna insamlingar med personliga bilder och citat om varför de stödjer Greenpeace och Plastkampen. Se deras insamlingar och gå in och donera till din favorit här: 

????  Susanne Gunnarssons insamling till Plastkampen

???? Freddie Meadows insamling till Plastkampen 

???? Julien Magics insamling till Plastkampen

???? Du kan även donera till Greenpeace egna Plastkampen-insamling här.Nu har vi fram till 2024 på oss för att säkerställa att plastavtalet blir så starkt och ambitiöst som möjligt. För att sätta stopp för den eskalerande plastkrisen behöver världen ett globalt plastavtal som:

???? Är juridiskt bindande och stoppar alla former av överträdelser från regeringar och industrier

???? Får storföretagen att övergå till cirkulära system och förpackningar, och minskar produktion samt användandet av ohållbar engångsplast

???? Håller länder ansvariga för att hantera sitt eget avfall, och stoppar plast från att hamna i vår natur eller i våra hav

???? Ser till så att olja och gas blir kvar i marken, och skyddar vårt klimat

Ett starkt och ambitiöst globalt plastavtal innebär en framtid fri från plast i maten vi äter, luften vi andas och i vår natur och en mer hållbar framtid för kommande generationer. Och du kan lita på att Greenpeace kommer göra allt vi kan för att plastavtalet ska bli så starkt och ambitiöst som möjligt, utan kryphål.

Greenpeace har som världens största oberoende miljöorganisation kämpat för positiv samhällsförändring både lokalt och globalt i över 50 år, allt tack vare engagemanget och det ekonomiska stödet från engagerade människor eftersom vi inte tar emot en enda krona från företag eller stater. Ditt stöd gör skillnad! Stötta Plastkampen för plastfria hav genom att donera till någon av våra ambassadörer eller till vår egen insamling här.

“Jag vill att alla ska få uppleva havets läkande effekter och då krävs såklart ett hälsosamt hav. Jag gör allt för havet för havet har gjort allt för mig”  Freddie Meadows, Plastkampen-ambassadör

Tillsammans kan vi göra skillnad för våra hav – kroka arm med oss i Plastkampen idag!

Med hopp om en plastfri framtid för vår blå planet

Greenpeace i Sverige

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera