Annons

 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

PM Nilssons tjuvfiske – Obegripligt klantigt! Historien om statssekreterare PM Nilssons tjuvfiske efter ål som först kanske kunde passerat som en engångsföreteelse växer nu dag för dag.

Igår kom det fram att Nilsson redan 2014 öppet på sociala medier berättat att han njutit av olagligt “egenfångad ål” på matbordet. Nu fortsätter historien att växa…

Nilsson har sedan händelsen sagt att han ljög för HaVs tillsyningsmän när blev påkommen med ryssjor och elva kilo tjuvfiskad ål i båten. Han blev enligt egen utsago rädd för kontrollanterna som han kallade för “offensiva” och som inte heller presenterade sig som kontrollanter enligt Nilsson. Detta tillbakavisas starkt av HaV:

– Vi var väldigt tydliga direkt när vi kom fram till honom vilka vi var och vilken myndighet vi kom ifrån, säger Tobias Jeppsson, fiskerikontrollant vid Havs- och vattenmyndigheten, HaV till SVT!

Ja, det kan ju faktiskt vara så att Nilsson faktiskt blev rädd, det tyder på normal självbevarelsedrift, men sannolikt inte för att HaVs kontrollanter skulle vara “pirater” eller “sjöbusar” utan helt enkelt för att Nilsson fattade direkt och exakt vilka de var… och att han nu åkt fast! Nilsson är sedan länge medveten om att fiske efter ål är förbjudet!

Det verkar allt mer tydligt att Nilssons tjuvfiske inte är någon engångshändelse utan har pågått under flera år. Kanske är det helt enkelt så att Nilsson anser sig stå över lagen, att begå samma brott upprepade ggr och att dessutom berätta om det på sociala medier är antingen ett tecken på djupt förakt för lagen eller oerhört korkat… Inget av detta är önskvärt från personer som ska styra Sverige!

//Jan O FishEco

Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera