Annons

 i Eko/Miljö

PRESSKONFERENS

Tid: Tisdag 17 februari kl 11:00 (inklusive lunch kl 12-13).
Plats: Eriks Gondolen, Stadsgården 6, Stockholm (T-bana: Slussen)

Vilka matfiskar får grönt, gult eller rött ljus? Det avslöjas i Fiskguiden 2015 – WWFs nya digitala upplaga av konsumentguiden för fisk och skaldjur. Förra året gick debatten hög om bland annat nordhavsräkan som fick rött ljus. Mycket har hänt sedan den första fiskguiden kom 2002 – och mycket återstår att göra. Inte minst i svenska fiskevatten.

Frågan om vilka fiskar vi kan äta med gott samvete är en av vår tids stora samhällsfrågor. Antalet miljöcertifierade fisk- och skaldjursarter har glädjande nog ökat under senare år i takt med konsumenternas ökade krav på ett etiskt och hållbart fiske.

WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur har spridits i miljontals exemplar bara i Sverige – och ges ut i flera länder runt om i Europa. Den påverkar allt från konsumenter och dagligvaruhandel till producenter, restauranger och offentlig upphandling.

Medverkar på presskonferensen gör:
Håkan Wirtén, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF
Inger Näslund, expert marint och fiske WWF
Inger Melander, handläggare fiske och marknad WWF
Minna Epps, verksamhetschef, Skandinavien och östersjöområdet MSC
Bas Geerts, standardchef ASC
Åsa Domeij, miljöchef Axfood AB

VÄLKOMMEN!

Anmälan senast den 13 februari med bekräftelse om deltagande vid lunch:fiskguiden@wwf.se 
eller till Marie von Zeipel, pressansvarig WWF, 070-629 10 77.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!