Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Gotländska sportfiskearrangören FishYourDream AB köper den legendariska fiskecampen Tjuonajokk vid Kaitumälvens strand, 12 mil norr om polcirkeln mellan Gällivare och Kiruna.

Tjuonajokk har i 30 år drivits av Ingemar och Ann-Helen Kristell, som byggt upp varumärket till ett av Sveriges starkaste inom sportfisketurism. Anläggningen köps tillsammans med FishYourDream-grundarens kusin Erik Björklöf, mångårig företagsledare inom trä och skogsindustrin, numera VD för Älvdalens Utbildningscenter, som bl.a. utbildar fiskeguider.

-Det är med stor ödmjukhet vi tar över förvaltningen av denna pärla i väglöst land. Att få utveckla destinationen tillsammans med lokalbefolkning, lokala entreprenörer och andra intressenter ser vi som en ynnest, säger Per Jobs, grundare och ägare till FishYourDream.

 -Dessutom matchar flugfiskesäsongen i Lappland den gotländska havsöringssäsongen, detta ger oss en längre säsong och fler ben att stå på, och vilken säsong sen, ett av världens bästa harrfisken finns i direkt anslutning till anläggningen, fortsätter Per.

 FishYourDream är ett Naturens Bästa-certifierat företag och Tjuonajokk kommer drivas med samma hållbarhetsprofil så lång det är möjligt. Fiskevård i tydlig fokus, respekt för miljön vi verkar i och respekt för dem som brukar den förutom oss.

Tidigare ägaren Ingemar Kristell:

 -Det känns väldigt bra för mig och Ann-Helen att företaget kommer fortsätta utvecklas, och att det dessutom görs av människor som har erfarenhet av, och känsla för, branschen. Vi önskar de nya ägarna all lycka på denna plats, en av jordens vackraste. Vi vill tacka alla våra trogna gäster och samarbetspartners för en underbar tid, och för att ni även i framtiden kommer återvända till Tjuonajokk.

Utveckling 
Anläggningen kommer som tidigare vara öppen under vintersäsong, mars-april, samt den traditionella flugfiskesäsongen i juli-augusti. Under våren vill FishYourDream lyfta konferensaktiviteter men även arrangera vinterfiske och andra naturupplevelser riktade mot internationell privat marknad.
Till sommaren står flugfisket i fokus på samma sätt som tidigare men med lite fler specialarrangemang.

Om FishYourDream AA
FishYourDream AB (www.FishYourDream.com ) är ett gotländskt företag inom fisketurism startat 2006. Företaget är specialiserat på havsöring och erbjuder bl.a. guidning, boende, mat, transporter och fiskeutrustning. Företaget förespråkar catch and release av all fisk och jobbar med fiskevård. Bland annat för detta har FishYourDream.com tilldelats Ekoturismföreningens kvalitetsmärkning Naturens Bästa samt Grand Travel Awards Ekoturismpris 2013. Företaget driver även boendeanläggningen Visby Vandrarhem (www.visbyvandrarhem.se ).

Om Tjuonajokk AB
Tjuonajokk är en av Sveriges mest kända fiskecamper. Den ligger i direkt anslutning till en av de sista orörda älvarna, Kaitumälven mellan Kiruna och Gällivare. 120 kilometer norr om polcirkeln, i hjärtat av norra Lappland. Närmaste trafikflygplats ligger i Kiruna. Därifrån flyger man enkelt vidare med helikopter till Tjuonajokk. Anläggningen består av stugor av självhushållningstyp samt en restaurang med fullständiga rättigheter. Båtar för guidning och uthyrning, butik med fiskeprylar och förnödenheter samt ett konferensrum. Självklart finns en stor bastu vid vattenbrynet . Genom det stora panoramafönstret har man en enastående utsikt över fjällen – en bastu inte enbart för kroppen, utan även för själen. www.tjuonajokk.se

 

För ytterligare information:
Per Jobs Mobil: +46(0)733-761897 E-post: info@fishyourdream.com Webb: www.FishYourDream.com Webb: www.tjuonajokk.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera