Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

Förra året lanserade ALUKIN aluminiumbåtar en hel modellserie klaffbåtar i fler storlekar och Work-serien fick stort genomslag. I år satsar företaget på en sportig nyhet, en snabbgående pendlarbåt för fritidsbruk som för första gången visas på mässan Allt för Sjön i Stockholm.

Båtmässan Allt för Sjön går av stapeln i Stockholm mellan 27 februari till den 8 mars. Mässan är startskottet för årets båtsäsong och här visas fler nyheter under temat ”Nyhetast”. Roslagsföretaget och båtproducenten Marinteknik i Norrtälje passar på att avtäcka nyheten för Alukin aluminiumbåtar. I år lanseras ALUKIN Sport Cabin 650, en liten sportig aluminiumbåt med hytt byggd för snabba transporter i skärgården.

– Den här modellen är baserad på vårt befintliga 6,5 meters skrov som anpassats för en mindre hytt bland annat med förhöjda fribord, ny design på hytt och pulpetbågar, berättar Peter Nikula, båtkonstruktör på Alukin aluminiumbåtar.

Likheter finns med storasyster ALUKIN Sport Cabin 750, men hytten på den mindre 650-modellen har fått uppdateringar i design och funktion. Bland annat har båten utrustats med en stor taklucka som skjuts bakåt för varma sommardagar och en hel akterdörr som leder ut till ett litet inramat akterdäck. Inredningen går i stilren, funktionell design som båtarna är kända för och i sobert grått med bekväma Grammerstolar, precis som i de större hyttbåtarna.

– Det är en liten hyttbåt i tuff förpackning som trots sin storlek har fått en bra planering i hytten. Det inramade akterdäcket och heldörren bakåt är en bra lösning för familjen med barn eller hund som säkert och skyddat kan vistas även på akterdäcket under färd. Det är litet och kompromissat, men det fyller sin funktion och ger en öppen känsla i hyttbåten, säger Peter Nikula.

Alukin aluminiumbåtar byggs av företaget Marinteknik i Norrtälje och här inbjuder man sina användare att vara delaktiga genom hela byggprocessen. Bland annat kan man följa sitt båtbygge på Facebook.

– Vi gör vårt bästa för att vara lyhörda för våra kunders önskemål. Den här modellen har till exempel tillkommit tack vare att vi lyssnat på mässbesökare som gillar våra båtar, men som önskat en lite mindre hyttmodell för skärgårdspendling. Skrovet och sjöegenskaperna är desamma som vår populära bowridermodell DP 650, som jag inom parentes kan tillägga är min personliga favorit, säger Maria Nikula, marknadschef på Alukin aluminiumbåtar. Maria förklarar varför.

– 650:n är lättmanövrerad, rapp och smidig som ett fullblod, men är lika slitstark och tålig som en arbetshäst, tycker Maria Nikula.

– Man kan också jämföra köregenskaper med SC 650 och känslan i en liten sportbil men samtidigt är den lika funktionell som en jeep, avslutar Peter Nikula.

 

För mer information, besök monter A14:22 på båtmässan Allt för Sjön.

Kontakta Maria Nikula, E-post: maria@alukin.se Tel: width=00176-22 44 40

 

Alukin aluminiumbåtar grundades 2007 av Peter och Maria Nikula. Som vänner av enkelhet vände de på sitt efternamn och skapade varumärket Alukin. Båtarna konstrueras och byggs i Roslagen på den svenska östkusten och säljs direkt till slutkund. 2009 korades företaget till Årets Rookie i båtbranschen och har sedan dess haft en framgångsrik frammarsch på den svenska båtmarknaden. 2014 certifierades bolaget med högsta ranking VVV hos Guldbolag.se och hamnade därmed i toppen bland de 8% bäst presterande aktiebolagen i Sverige.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!