Annons

 i Press/Reklam

Fiske för alla, som förvärvades av Aller media i maj-13, går ihop med Fiskejournalen. Fiskejournalens nuvarande chefredaktör Martin  Falklind fortsätter i sin roll och den sammanslagna tidningen kommer att heta Fiskejournalen.

Samtidigt genomförs en satsning på titlarna Fly and tie och Allt om flugfiske under ledning av Nicolas Jändel, nuvarande chefredaktör  för Fiske för alla och Allt om flugfiske. Johan Klingberg kommer fortsatt att vara chefredaktör för Fly and tie. 

– Vi skapar i och med sammanslagningen Sveriges i särklass största fristående sportfisketidning och tror att den kommer att tas emot positivt av både läsare och annonsörer. Samtidigt blir det en uttalad satsning på flugfiskesegmentet, som delvis riktar sig till en annan publik inom fiskesegmentet, kommenterar affärsutvecklingsdirektör Hans Althin.

Förändringarna innebär ingen påverkan på fast anställd personal.

Sammanslagningen av Fiske för alla och Fiskejournalen markeras med ett gemensamt, extra stort nummer 1/2014 då Fiskejournalen dessutom firar 40 år. Martin Falklind betonar att läsare från båda publikationer ska känna igen sig.

– Vi kommer att plocka det bästa från båda tidningar. Nummer 1/2014 ska också kännas extra lyxig eftersom vi kommer att ha limbunden rygg, något vi därefter fortsätter med, säger han.

– Det är positivt att Aller Media väljer att satsa även på flugfiskesegmentet, det kommer definitivt bli ett lyft. Att samordna de båda titlarna betyder att vi blir ännu mer attraktiva för både läsare och annonsörer, säger Nicolas Jändel.

Redaktionerna kommer att arbeta tillsammans under hösten för att efter årsskiftet gå över i de nya formerna. 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera