Annons

 i Eko/Miljö

Normark Scandinavia tillsammans med världskända sportfiskegiganten Rapala inleder ett samarbete med Stiftelsen för Östersjölaxen för att bevara och förbättra situationen för Östersjöns laxar och öringar.

Normark Scandinavia AB är en av Sveriges ledande distributörer inom sportfiske och har inlett ett samarbete med Stiftelsen för Östersjölaxen. Stiftelsen arbetar för att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax-och öringbestånd i Östersjön genom att ge bidrag till organisationer som arbetar med fiskeförvaltning och fiskevård.

– Det här en otroligt viktig fråga, säger Jesper Norell, chef för Normark Scandinavias sportfiskedivision. Situationen för de vilda laxarna och öringarna är mycket allvarlig och självklart vill vi vara med och göra vad vi kan för att vända utvecklingen, förklarar Norell. Normark och Rapala donerar en krona för varje Rapalawobbler företaget säljer till sina återförsäljare i Sverige under 2016 till stiftelsen och pengarna fördelas sedan ut till organisationer med fiskevård och fiskeförvaltning på agendan. Slutsumman är ännu inte fastställd men att det handlar om ett sexsiffrigt belopp står klart.

– Stiftelsen för Östersjölaxen är en seriös partner som vi har stort förtroende för, berättar Norell vidare. Vi är övertygade om att de kommer att kunna bidra till en förändring som gynnar ädelfiskarnas bestånd och möjlighet till reproduktion i framtiden.

För att belysa problemen i Östersjön hölls nyligen galan ”En kväll för laxen” på Berns salonger i Stockholm. Syftet med galan var att samla in pengar till Stiftelsen för Östersjölaxen och gensvaret var över all förväntan. Över tre miljoner kronor blev resultatet, pengar som kommer att göra mycket nytta i framtiden. H.M. Konungen var närvarande och höll ett mycket uppskattat tal till deltagarna.

Stiftelsen för Östersjölaxen är ett samarbete mellan Östersjölaxar, WWF, SLU och Sportfiskarna för att verka för livskraftiga bestånd av vildlax och havsöring i Östersjön och dess vattendrag.

Normark Scandinavia är Sveriges ledande distributör av sportfiske, jakt-och utelivsprodukter och representerar varumärken som Rapala, Shimano, Storm, Blaser, Mauser och CZ på den svenska marknaden. För mer information om Normark, ring 0280-125 65 eller skicka ett mejl till info@normark.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!