Annons

 i Notiser

Rapalalägret är ett årligt återkommande sommarläger där unga får chansen att testa nya fisken och umgås med andra sportfiskeintresserade ungdomar. Den första lägerveckan har innehållit gäddfiske, regnbågsfiske, sutarmete och avslutas ikväll med ett gösmete.

Rapalalägret i Värmland arrangeras av Forshagaakademin och sponsras av Sportfiskarna och Normark/Rapala. Förutom sportfiskeäventyr fick deltagarna på lägret en stor påse med kepsar, fiskedrag, tänger och annat nödvändigt från dessa.

Det är roligt att se så många unga och totalt sportfisketokiga ungdomar som alltid står redo med packning och spön långt innan avfärd mot stundande fiske. Lägrets boende i Forshagaakedemins lokaler är omgärdat av en välbesökt discgolfbana, för dem som kanske inte är fullt lika bitna av sportfisket ännu.

En annan populär aktivitet är drillmaskinen där deltagarna får prova på att fajta fiskar som gädda, karp, mal och den extremt starka Amberjack som blir mångas överman. Att känna på hur det är att drilla en stor fisk som rusar och stångar är en häftig och svettig upplevelse.

Hittills har fisket varit lite trögt, men ett antal gäddor har fångats under gäddfiskena, och vid gårdagens sutarmete landades det mört och braxen. Sutaren visade sig tyvärr inte denna kväll, förutom vid några rullningar vid mäskplatserna.

Glädjen är total när en gädda hugger på deltagarnas drag, eller en braxen suger i sig deras majskorn, och de glädjeyttringar som sedan utspelar sig är underbara att bevittna. Jag minns tillbaka till tiden då jag själv tjöt av glädje när jag lyckades landa en liten kilogädda.

Nu hoppas vi på att kvällen bjuder på göslycka med mycket pip i larmen!

Läs mer här -> Forshagaakademin

//Sebastian Wiman

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera