Annons

 i Press/Reklam

Intresset för grundvattenankare som snabbt och enkelt ankrar i grunda vikar ökar. Minn Kota lanserade Talon 2011 som idag finns på många sportfiskebåtar i Sverige. Flera sportfiskare har svårt att klara sig utan när det testat, att hålla sin position utan att störa fisk eller orsaka skador på botten har gjort dem mycket populära.

Minn Kota tar nu nästa steg och lanserar Raptor som är ett helt nydesignat grundvattenankare. Talon kör elektriskt ner ett spjut med en teleskopisk konstruktion, Raptor fäller med hjälp av en hydraulisk cylinder ut en arm som har ett spjut i änden. Fördelen är lägre vikt och luftmotstånd, ett alternativ till Talon på snabbgående sportfiskebåtar.

Raptor har fyra olika ankringslägen, standard, mjuk botten, grov sjö och auto.
Autolägetkänner automatiskt av botten typ och justerar kraften. Active Anchoring känner dessutom av om förhållanden ändras och ankringen släpper så aktiveras Raptor för att säkra att du håller din position.

One-Boat Network gör det möjligt att trådlöst styra Raptor med handhållen fjärrkontroll, fotpedal, Raptor app till telefon, Minn Kota iPilot och iPilotLink BT fjärrkontroll samt kompatibla Humminbird Helix och Solix ekolod.

Raptor finns i två olika längder 10” (ankringsdjup 3m) och 8” (ankringsdjup 2,4m) samt i fyra olika färger, svart, vit, röd och silver. Som tillbehör finns en mängd olika monteringsfästen för bästa möjliga installation. Raptor kommer till Sverige under hösten 2020.

Minn Kota Raptor (utan Active Anchoring)
Ca.pris från 27 495,- inkl.moms

Minn Kota Raptor
Ca.pris från 30 995,- inkl.moms

Läs mer om Raptor
https://www.comstedt.se/innovativ-teknik/minn-kota/raptor

Om företaget Comstedt:
Jan Comstedt AB är en väl etablerad distributör på den svenska marinmarknaden och grundades 1983. Företaget omsätter idag ca. 100 miljoner med 20 anställda. Sedan 1999 drivs och ägs bolaget av syskonen Anna och Mats Comstedt samt Magnus von Barth. Jan Comstedt AB är generalagent för många välkända varumärken som:
Seastar Solutions (tidigare Teleflex Marine), Lewmar, Jabsco, Rule, Lectrotab, TBS electronics, CombiLock, Humminbird, MinnKota, Cannon, Fusion, Navicom, Fell Marine, Shakespeare, SmartPlug och Vesper Marine.

 

För ytterligare information kontakta:

Mats Comstedt

e-mail: mats@comstedt.se

+46 31 775 65 21

+46 708 42 03 90

 

Jan Comstedt AB

Box 12022

SE-402 41  Göteborg

+46 31 775 65 30

+46 31 24 53 17

www.comstedt.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera