Annons

 i Eko/Miljö

Sportfiskarna har nu ställt frågan om en utflyttning av trålgränsen även till regionala S-politiker. De svar vi har fått visar att det finns S-politiker på ostkusten med god insyn i strömmingskrisen som aktivt tar ställning för en utflyttning av trålgränsen och för införandet av fungerande fredningsområden.

Sportfiskarna bad Jan Lahenkorva (S) regionråd i Region Gävleborg att ge sin syn på strömmingskrisen. Han har ett brett engagemang för olika regionala frågor, inklusive kustfisket och havsmiljöfrågor. Jan svarade:

”Sett utifrån mitt perspektiv som regionråd i Region Gävleborg är det mycket viktigt att Bottenhavet mår bra, att det finns en god balans mellan arter i havet som bidrar till ett levande hav. Som det är nu mår inte havet utanför gävleborgskusten bra. Rapporter från de lokala kustnära yrkesfiskarna om minskade bestånd av strömming oroar, vilket har fått Region Gävleborg att ansluta sig till ett nätverk av regioner som arbetar för att stärka strömmingsbestånden i Östersjön och i Bottenhavet… Läs mer här Sportfiskarna!

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!