Annons

 i Notiser

Antalet unga fiskare vid Mörrums Kronolaxfiske har exploderat. Hittills den här säsongen har 20 ungdomskort för årsfiske sålts, jämfört med fem kort under fjolåret.

– Detta känns verkligen roligt. Vi har gjort extra insatser för att få fler unga att intressera sig för fiske och nu ser vi en effekt av dessa insatser, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske som ägs av Sveaskog.

År 2017 sålde Mörrums Kronolaxfiske tre ungdomskort för årsfiske. 2018 blev det fyra och året därpå, 2019, ökade det till fem årskort. Nu ser man ett kraftigt hopp uppåt i försäljningen.

– Ja, det är ett rekordår. Hittills i år har vi sålt 20 årskort för unga och vi har plats för fler. Det är verkligen inpirerande och glädjande att se alla dessa unga fiskare ute i naturen och längs Mörrumsån, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske som ägs av Sveaskog.

Onsdagen den 17 juni, kl 10.00-14.00, kommer även dessa unga fiskare att uppmärksammas än mer.

– Ja precis. Den dagen kommer vi att bjuda in alla unga fiskare med årskort för en unik och egen fiskedag. Vi kommer att prata om fiskevård och fiskekunskap i form av teknik, etik och moral samt en massa andra tips och tricks också, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske som ägs av Sveaskog.

Anmälan till den 17 juni görs via receptionen vid Mörrums Kronolaxfiske.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Ida-Maria

Ida-Maria Rigoll

Platschef Mörrums Kronolaxfiske

Tel: 010-544 98 45 , 070-295 33 45

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera