Annons

 i Tävling

I lördags gick vårens Trexgädda av stapeln i Furusund. Förhållandena var inte helt optimala för hett fiske. Oväder med rejält med regn och nordlig vind dagarna innan hade fått vattentemperaturen att sjunka flera grader och vädret var inte speciellt mycket bättre på tävlingsdagen.

Det var dock samma förhållande för alla deltagare och Trexgäddan är en tävling där den som tar den längsta gäddan tar hem hela vinstpotten. I höstas skiljde det endast 3mm från första och andra plats. Vårens tävling var ännu jämnare, det visade sig att två lag tog en varsin gädda på exakt 117cm. Det blev alltså en delad förstaplats och vinstpott. Det ena laget var fjolårsvinnarna Team GTC med Göran Hjelm och Christer Olsson, vars gädda vägde 11,25kg och tog på en blå/silver Baitfish Tail. Det andra laget var ett mixat lag med Jonas Lilja från Team Tail Ribatex och Douglas Ebbergsten från Team Sponsorerna. Deras gädda vägde 11,44 kg och tog på en Adams Tail Muppfärg. De var även det enda laget som tog två gäddor över metern med tävlingens tredje längsta gädda på 107 cm.

Jonas Lilja från Team Tail Ribatex berättar om riktigt blöt historia. De körde rätt långt i den hårda sjön och inledde med att fiska djupt men då det inte gav något så började de att fiska riktigt grunt något som är Jonas specialitet. Det visade sig fungera mycket bättre. De märkte även att gäddorna högg i lävikar. Vid första driften i en lävik så tappar Jonas en gris vid båtkanten. Besvikelsen är enorm i båten men de bestämmer sig för att låta den vila och driftar vidare för att återvända lite senare.

När Jonas och Douglas återvänder får Jonas ett hugg på samma plats där han tappade gäddan tidigare, den kliver dock av rätt snabbt. I denna bedrövelse ropar Douglas att det är dags att plocka fram håven. Den första metersfisken för dagen är ett faktum, 107cm och 7,3 kg. Stämningen blir genast bättre i båten, kylan och vätan spelar inte längre någon roll. De har fler kontakter och tappar några gäddor så de bestämmer sig för att göra om driften. Återigen hugger det på samma plats som de tappade grisen tidigare. Denna gång var det Douglas tur och efter några långa minuter så är gäddan håvad. Den mäter 117cm och väger 11,44kg och det är då sex timmar kvar av tävlingen.

De fiskar vidare men inga fler över metern följer med upp, de bryter rätt tidigt för att hinna tillbaka i tid i ovädret. På den efterföljande middagen efter lång väntan så tillkännages det till slut att 117cm räckte till vinst men att det blev en delad sådan.

Resultatlistan:
1. Team Tail Ribatex / Team Sponsorerna och Team GTC 117cm
3. Team Tail Ribatex / Team Sponsorerna 107cm
4. Team PFC 106cm
5. Team TP 104cm
6. PeWe tail 103cm
7. Team Slips 102cm
8. Maxfishing 100cm

Höstens Trexgädda kommer att ske i Trosa och datumet är preliminärt satt till den 10:e november. Mer information om detta finns på Sportfiskeprylar.se

//Fredrik Johansson +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera