Annons

 i Tävling

Alexander Eriksson från Team Illex och hans kollega Oscar Klefbom vinner första deltävlingen av Gunki Perch Tournament 2019 i Värmeln.

Alexander berättar hur det gick till…

– Veckan innan tävlingen hade vi hunnit rekat två kvällar. En av kvällarna la vi enbart på att logga sjön och kika på eventuella spottar. Kväll nummer två var det dags att fiska och känna på några utvalda spottar. Fisket var riktigt bra, många av spottarna gav mycket fisk mellan 35 – 45cm. Abborrarna högg på större beten som fiskades hem snabbt Jerkbaits, crankbaits och större shadjiggar. Detta bådade gott inför helgens tävling.

– Väl på tävlingsdagen så visade prognosen 30grader och sol. Inte våra favoritförhållanden direkt. Vi hade valt ut två spottar som vi skulle lägga förmiddagen på och fylla pappret. Fisket var inte alls som under reket, nu var det betydligt färre hugg och abborrarna ville ha snabbt fiskade beten i storlek mindre. Vi fyllde tillslut pappret och bytte ut några fiskar. Men vi saknade de stora toppfiskarna.

– Strax efter lunch så låg vi på en 7:e placering och det var dags för plan B. Plan B var en grynna som hade allt det vi letar efter vid abborrfiske. Närhet till större djup, hårdare botten och betesfisk. Under reket hade vi fått ett par större fiskar där men absolut inte samma mängdfiske som på de andra spottarna.

– Här la vi resterande tid av tävlingen. Med 1,5h timmar kvar av tävlingstiden landar vi en fin abborre på dryga 45 cm. Hoppet tänds igen och vi får energi till att fortsätta kämpa på i värmen. Det är långt mellan varje hugg och med endast 15 minuter kvar av tävlingstiden så klipper tävlingens största fisk, en fin gammal dam på 48 cm. Den tar på en Illex I-shad med en 15gr skalle.

Tack till grabbarna på Gunki Perch Tournament för en grym trevlig tävling och Michael Svensson från Team Fiskebröder för bildmaterial.”

Ps, vill du också tävla, kolla in länken nedan!

Läs mer här -> Gunki Perch Tournament

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!