Annons

 i Fluga

Nu har man landat i vardagen efter en tuff, slitig och hård mässa. Den sträckte sig från tidig torsdag morgon till kvällen på söndag. Först och främst var det att sköta och ha hand om Normarks G.Loomis flugavdelning i montern. Jag skulle även ha hand om två kastuppvisningar och ställa upp i två kval, två semifinaler och två final i två tävlingar.

Det var späckat schema mao. Allt gick efter planeringen med mässan, montern och uppvisningarna. Vi fick till och med pris för bästa ÅF-monter. Tävlingarna gick helt ok med tanke på förutsättningarna. Planer var att ta det lugnt och kvala med säkerhetskast. Samma sak i semin och ladda järnet till finalen. Kvalet på fredagen var inga problem alls. Två säkerhetskast som var näst bäst i ena grenen och fjärde bästa i andra grenen. Dagen efter var jag riktigt sliten i ryggen. Många timmar vid kastbanan med kunder och uppvisningar satte sina spår. Jag laddade och tog det lugnt. Semifinalen gick riktigt bra. Jag gick in och kastade lugnt och avslappnat. Jag hade som mål att placera mig tvåa-treaa i semin. Men det gick lite bättre, det räckte till 1a både switch och Edge troutdistance. Sedan kom söndagen och finalerna.

Edge trout distance var först ut. Jag kastade näst sist. Tom A. Wangensteen gick ut som förste kastare och gjorde ett grymt jobb,32.4meter. Ingen hade rått på det innan det var min tur att kasta. Jag började med ett uppvärmnings kast som trasslade tafsen och tävlingsledningen fick bryta tävlingen för att byta ut den.. Det tog tid och jag kom lite ur fokus lite. Sedan gick det bra, ökade bit för bit. Näst sista kastet var riktigt bra men jag hade för lite lina ute. Men det blev 32 meter och räckte till en andra plats med 5 cm till godo till Jarle strandberg som slutade trea. Det kändes extra kul att Tom kom etta då han också var med i Team G.Loomis. Vi hade totalt tre kastare i final som placerade sig första, andra och på en hedrande fjärde plats. Inte illa.

Efter det var en paus på någon timme innan det var switchfinal. Jag var riktigt lugn och avslappnad innan finalen. Troligtvis för avslappnad. Jag gick ut som nr två. Kastningen gick bra men jag kastade som i smör, 24 meters kast på kast.  Jag vet inte vad jag tänkte på, det var som i en dimma. Jag vet i efterhand att jag kastade för högt och inte använde mitt dubbeldrag. Linan sträckte men dalade tillbaka. Löjligt misstag då jag tränat på att kasta lågt. Det hade troligtvis inte räckt ändå för Ronny Landin kastade i världsklass 28.1 meter. I finalen var det ingen som ens var i närheten av detta. Jag slutade på en fjärde plats som egentligen var en femte då Magnus Hamnarström blev diskad efter att ha fått tafsen vid sidan av banan två gånger.

Vad har jag då lärt mig? Jo att jag måste kunna ladda om ordentligt och tagga till under själva finalen och de två minuterna man har på sig. Jag har även sett på filmerna från finalen att jag slarvar massor med tekniken. Speciellt i switchtävlingen. Men detta var min tävling nr två och tre totalt. Så man kan säga att jag är ganska ny i tävlingssammanhang än så länge. Nu gäller det att ladda om inför den stora tävlingen i Ryd som kommer att gå av stapeln den 5-6 maj. Då gäller det, det är den första riktiga tävlingen som har landslagsstatus som jag kommer delta i. Men inte den sista. Då gäller det att ta med sig alla positiva och negativa erfarenheter och plocka ut det bästa. Jag kan lova att jag inte kommer göra några enkla misstag nästa gång.
Alla längder och reslutat var inte släppta när denna artikeln skrevs. Vi kommer att uppdatera den i efterhand.

Ps, ett jättestort tack till Jakto.se för sponsring av tävlingspöet för min träning. Ett Guideline ACT 4 klass fem som var officiellt tvälingsspö.

// Magnus Uhr G.Loomis Pro Staff
www.fisheco.se
www.normark.se
http://flyfreak.bloggo.nu/

Film här

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera