Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Se film om fiskevård och naturkunskap i anpassad grundskola. Glädjen lyser om barnen som får möjlighet att komma ut i naturen och upptäcka vattenmiljön under skoltid.

Genom medel från Arvsfonden har Sportfiskarnas projekt Skolbäcken skräddarsytts för målgruppen anpassad grundskola och resursklasser. Anpassningen har skett i nära samarbete med elever och lärare i skolorna.

-Det har varit väldigt givande att utveckla konceptet tillsammans med målgruppen, och projektet har blivit så mycket bättre just med tanke på det samarbetet. Vi som arbetar som pedagoger på Sportfiskarna har utvecklats väldigt mycket av det här projektet, kommenterar projektledaren Victor Sandberg.

Projektet har bjudit ut över 350 skolklasser runt om i Sverige som ute vid vattnet har fått lära sig om ekosystem, undervattensmiljöer, fiskar och dess betydelse, men också fått vara med och förbättra miljön genom praktiskt fiskevårdsarbete.

-Att få se barnen upptäcka sin närmiljö och vad som lever i och omkring vattnet är en häftig upplevelse. Relationen som skapas med naturen är så otroligt viktig, fortsätter Victor Sandberg

Sportfiskarna har därför inom projektet gjort en kortfilm som vi tipsar alla om att se. Se filmen HÄR! eller nedan!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera