Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Större sortiment och tätare kontakt direkt med varumärket – det är vad Shimano Nordic vill erbjuda sina fiskekunder när de nu tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden. Genom den lokala närvaron vill Shimano också höja nivån på marknadsföringen mot slutkonsument.

Ett nytt spännande showroom står klart i Uppsala och det nya teamet har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.

– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner.

En stor nyhet för Shimanos fiskekunder i Norden är den direkta tillgången till MyShimano – en plattform där kunden kan se hela sortimentet och lagerstatus på över 3 000 artiklar. Kunden kan sedan välja att lägga sin beställning direkt i plattformen, eller kontakta sin lokala säljare för rådgivning. En effektiv lösning som innebär större insyn och mer direktkontakt med varumärket, utan mellanhänder.
Den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet.
– Det är en spännande tid och vi har nog premiärkänslor allihop. Vi har jobbat i flera månader med att hitta rätt personal, utbilda oss, bygga showroom, sätta organisationen och strukturen, så att vi ska kunna möta våra kunder på bästa sätt. Nu är det äntligen showtime, säger Carl Sterner.
Shimano Nordic bedriver sedan lång tid tillbaka försäljning inom cykel – dels för de egna varumärkena Shimano, Pearl Izumi, PRO och Lazer, men också som distributör för många andra varumärken inom cykelområdet.
Shimano Nordic fiske
 

Carl Sterner, säljchef

Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator

Lokala säljkontor

Sverige

Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj
 Jesper Wedin, säljare
 Norge
Bjørn Johnsen, kundsupport och innesälj
Odd Ivar Knutsen, säljare (tillträder 1 november 2020)
Danmark
Adam Davis, kundsupport och innesälj
Andreas Rasmussen, säljare
Finland
Juha Penttilä, kundsupport och innesälj

Heikki Turunen, säljare

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera