Annons

interfiske-daiwa-p
 i Fluga

Den 8e januari var det dags för årets första kastträff och tävling i Hittarpshallen, Helsingborg. Kasttävlingarna på dessa kastträffar brukar kallas shoot out och jag gillar det namnet och använder det mestadels. För mig var det ett mycket viktigt datum. Efter att ha tränat själv ute under en lång tid var detta ett kvitto om jag hade tränat rätt. Likaså var detta första inomhustävlingen för mig.

Hela familjen packade in sig i bilen på lördagsmorgon. Vi hade några timmar ner och vägarna var ju inte de bästa denna snöiga vinter. Men allt gick bra ner och vi var i god tid. Hallen vi skulle vara i sponsrades utav Svenska Castingförbundet. Magnus Toth från Flugfiskarna i Trelleborg hade anordnat och organiserat denna trevliga tillställning. Vi var totalt 13 deltagare från Kalmar, Trelleborg, Ryd, Helsingborg, Löddeköpinge, Klippan, Varberg, Ängelholm, Malmö. och även en dansk. Och inte vilken dansk som helst, det var Lasse Karlsson. Dansk mästare och VM deltagare. Jag tror att Lasse tog tillfället i akt och hämnades 1658 när Svenskarna gick över sundet och plundrade Danmark. Om Lasse gick över isen eller tog bron förtäljer inte historien. Men vi var 12st svenskar som skulle göra vårt bästa för att ge Lasse en match.

Strax efter klockan två var de flesta på plats och vi började med fria aktiviteter. Det betyder snacka skit, fika och testa varandras grejor. Jag passade på att kasta in mig. Eftersom detta var första inomhustävlingen så ville jag känna hur grejorna betedde sig. Även hur mycket wiren i taket skulle påverka. Det blev snabbt klart att man inte kunde kasta som vanligt då den satt ganska lågt. I vanliga fall försöker man kasta så högt som möjligt, men det var bara att glömma. Nu var det lågt och tight som gällde. Men det var lika för alla. Vi kastade i ca trettio minuter innan vi hade genomgång och fick reglerna förklarade.

Shootout

Turordningen var spikad och jag skulle starta först. Jag gick upp och klockan startade. Det började allt annat än bra. Första bakkastet fastnade i wiren, men jag lugnade ner mig och gjorde ett säkerhetskast på ca 28-29meter. Sedan fick jag till tre bra kast som alla var över 30meter. Ett kast gick riktigt långt, och hade det inte gått över wiren så hade det mycket väl kunna ha blivit ett vinnarkast. Men det räknades så klart inte. Mina två minuter gick mycket snabbt och nu var det bara att vänta på att de andra 12 skulle kasta. Och det är inte kul. Rastlös och vankande är mina ledord vid väntan. Men det är tävlingens gång och man får gilla läget, nästa gång är man siste man ut och då är det tvärt om. Kastarna betade av sina två minuter en efter en. Sist ut var Lasse. Han gjorde en serie kast som såg riktigt bra ut. Och visst visade han att gammal är äldst. Hans längsta kast räckte till vinst i Helsingborg shoot out 2010-01-08. Vi stod och snackade lite innan de flesta återtog träningen. Vi var lite stressade iväg då vi skulle vidare till Malmö. De andra tränade i flera timmar till innan halltiden var slut.

Sammanfattning. En mycket trevlig dag som var bra organiserad. Bortsett från wiren i taket så var hallen 5plus. Det är kul och se att Magnus Toth med vänner lyckats att starta en grupp med så många intresserade som tränar regelbundet och har shoot out´s. Efter vårt besök har en träff till hunnits med och flera är planerade. Jag kommer så klart att försöka vara med på flera tillställningar i framtiden.

Dagens resultat:

1:a Lasse Karlsson 33,2m
2:a Magnus Uhr 32,3m
3:a Roger H 31,5m

Nästa träff och datum kommer att läggas ut här på Fisheco


Mvh Magnus Uhr

Länkar:

Stilstudie klass fem vimeo.com

Normark

Casting.se

flugfiskarnatrelleborg.se

msxff.com

Bilder: Magnus Toth, Roger H

Film: Lasse Karlsson

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera