Annons

 i Mete

Karpfisketävlingen World Carp Classic i Italien är en stor internationell karptävling, kanske tom världens största och längsta. Här samlas  amerikanare, sydafrikanare och deltagare från hela europa. Tävlingen samlar hela 152 lag deltar.

Janne Bohlin, Joakim Jacobson och Håkan Olsen är just nu på väg ner för att tävla för de Svenska färgerna. Joakim och Håkan kvalade genom att vinna vår svenska Swedish Carp Challenge. Vi önskar killarna skitfiske och återkommer med mer info så fort vi kan. Janne Bohlin hänger med som förste fixare och kommer att hjälpa killarna med alla förberedelser mm. Nedan finns en kort presentation av de två tävlande.

Vi är två killar Håkan Olsen (30), Joakim Jacobson (23) och är födda och fostrade i Alingsås. Båda två har fiskat sedan barnsben, under tonåren steg intresset gradvis. Ur fiskesynvinkel är Alingsås en mycket fin stad att växa upp i. Alingsås Sportfiskeförening är en anrik och mycket väl fungerande klubb. Som kollektiv har man hjälpts åt och utvecklats tillsammans. Och det finns en gemenskap som jag tror få klubbar innehar.

Håkan är en väldigt allround fiskare som tämjt allt från stora braxar, färnor, idar till abborrar, laxar, gösar och gäddor. Vilket två individuella segrar i Västsvenska Specimentävlingen vittnar om. Han har även vunnit 3 lagtävlingar med ASFF. Favorit arten är ändå Karp, åtskilliga stora karpar har fångats med en topp på 18.7.  Något som imponerar är att i princip alla storfiskar är fångade på hemmaplan i västra götalandsregionen.

Joakim har under sina år mer inriktat sig mete efter diverse  vitfiskar. Karpen har varit favoritarten ända sedan den introducerades -05. En lagseger med ASFF har det blivit.

Läs mer här -> World Carp Classic

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera