Annons

 i Notiser, Tävling

I Oktober ekade nyheten om att två amerikanska professionella sportfiskare som tjänat miljoner på sitt fiske åkt dit för fusk, inte nog med det, avslöjandet kom under invägning av fisken och filmer från händelsen har gått viralt över världen!

En händelse som också fått diskussionen om hur vi skyddar oss mot sådant att bli allt intensivare även här hemma. Det är naivt att tro att vi inte har fuskare även i Sverige. Det har muttrats på många tävlingar här hemma de senaste åren och till och med fått lag att ge upp tävlandet i uppgiven protest.

Ett sätt att möta utmaningarna med större mängd antal tävlande och sakta men säkert högre prissummor och premier är något för oss svenskar så radikalt som att kräva lögndetektortester av vinnare och högt placerade lag och deltagare. Det här sker redan i USA.

Entreprenören Derik Zimmel äger True North Polygraph och administrerar tester för några av USAs största tävlingar idag. Hans tjänster har inte minskat i efterfrågan efter den senaste skandalen. 

Derik Zimmel säger “Om någon vinner vill vi att resten av fältet ska kunna titta på dem, gratulera dem och veta att de vann rättvist.” Helt rätt tänkt. Kanske är det här något för tex Sportfiskarnas olika SM och andra serier och ligor att importera till Sverige. Vad tycker du?, skriv i FB tråden som finns här!

//Jan O FishEco

Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera