Annons

 i Notiser

Ska vi skrota begreppet catch and release? Ja, det är faktiskt en intressant fråga. Vi är just nu som sportfiskare ifrågasatta av delar av allmänheten och som senast i SVT och Vetenskapens Värld!

Det kan faktiskt vara rimligt att ställa frågan!

C&R är ett väldigt konsekvent begrepp, det antyder liksom att vi/ jag aldrig tar upp fisk… jag har sagt det förut, jag säger det igen. Ett sådant fiske gör oss bara till nöjesplågare. Det kan jag själv aldrig ställa upp på.

Jag behåller ofta fisk, känner mig rik när jag har ett par kilo gösfilé i frysen och jag känner mig väldigt stolt när jag kan servera färsk abborrfilé eller varför inte färsk strömming till vänner och familj.

Så, kanske ska vi hitta andra sätt, andra ord, att kommunicera vårt fiske på, om man är som jag, gärna behåller rätt fisk. Inte för stor, inte för liten. Kanske ska det istället heta det en gång lanserade begreppet limit your kill fast hellre med ett svenskt motto!

Vad tycker du? Nedan finns lite mer tankar kring oss som konstiga sportfiskare!

//Jan O FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera