Annons

 i Eko/Miljö

Med bidrag och åter bidrag låter vi idag yrkesfisket tulla på de absolut sista fiskresurserna, både i våra nära hav och globalt sett. Bidrag är i grunden inget annat än skattemedel. Dina och mina pengar bidrar alltså till detta i en skrämmande omfattning. Miljöorganisationen Oceana har räknat fram att det Svenska yrkesfisket idag får nästan lika i mycket i bidrag som det totalt omsätter, bidragen uppgår till 88,5 miljoner euro och fisken säljs för 90,3 miljoner euro.?????

Rapporter om katastrofalt dålig stigning av lax i våra älvar kommer nu dagligen och vi fiskar på torskbestånd som i bästa fall kan beskrivas som bräckliga mm mm… Samtidigt hålls yrkesfisket bakom ryggen på detta sätt, både i Sverige, inom EU och globalt. Jag skäms, jag skäms enormt till och med. Att behöva se att sådant här accpeteras av samhällets skattebetalare och tillåts få fortsätta av våra makthavare är ett underbetyg till oss själva och våra politiker.

En god liknelse är nog att vi just nu spelar rysk roulette med våra sista fiskbestånd, nästa gång någon pulls the trigger kan vara den sista…

//Jan O +FishEco

Läsmer här ->  Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera