Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Det finns många olika sätt att ta fram en master, man kan t ex tälja fram den ur ett trädstycke eller skulptera fram den med lera. Jag valde dock ett annat lite nyare sätt och det är att skulptera fram den i ett 3D program för att sedan får den utskriven med en 3D printer.

Det första steget här var att välja ett 3D program och lära sig hur det fungerar. Jag hade ingen kunskap om 3D modellering sedan tidigare men har bra datorvana och viss kunskap om att rita i 2D baserade vektorprogram. Jag kollade runt lite grann på olika programvara och mitt val föll på Autodesk Fusion 360. En av anledningarna till det är att de har en licens som gör att man kan använda det gratis under vissa rätt generösa premisser. En annan anledning var att det är ett av de större programmen och mängder av tutorials finns på Youtube och andra ställen. De hade jag stor användning av. 3D modellering är en rätt komplex värld (enligt mig) och jag har bara skrapat lite på ytan…

Läs mer här -> Skvalp

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera