Annons

 i Fluga
Efter att ha sett hur fisken reagerar på vissa flugor i glasklart vatten där imitationen måste i stort sett se likadan ut som den naturliga insekten så kom jag på den här kreationen. Man skulle kunna kalla det en variant på Steve Thornton´s Ammonite Nymph, men jag har bundit min variant på ett annat och mer realistiskt sätt för att fortsätta imitera en nattsländenymf.
Flugan kan bindas i många storlekar och färgsättningar, det är bara fantasin som sätter gränsen. Med en förtyngning så passa den perfekt som ankarfluga vid tex Czechnymf-fiske.

Krok: TMC 2312 strl 10-14
Kropp: Nymph Stretch skin ( Naturell)
Rib: Fluocarbon 0,15 mm
Thorax: Minkzonker ( Brun)
 

1

 Böj till kroken och sätt sedan fast den i städet. Färst bindtråden.

Jon

Bind först in en remsa med Nymph Stretch Skin på cirka 4 – 5 cm och fäst den hela vägen ner i krokböjen. Gör sedan samma sak med en till men gärna lite längre remsa, cirka 6 – 10 cm NSS. Fäst även in en bit fluocarbon. Cirka 15 cm. (Vanlig nylon går lika bra.)

Jon

Linda fram den långa remsan NSS till cirka 2/3 av kroken, med en jämn övergång så att du får en fin tapering/segmentering.

Jon

Vik över den kortare biten och fäst med några varv bindtråd. Den ska absolut inte sträckas hårt, bara så att den ligger stabilt över ryggen.

5

Ribba nu med linan så att den lägger sig precis i ytterkant på underkroppen. 
Glöm inte att ha ett lagom hårt grepp med linan för att få en sjysst segmentering. 

Jon

Ta nu en remsa med minkzonkerstrip. Klipp av en bit på cirka 5 cm. Använd gärna Magic Tool om du har möjlighet, det underlättar. Annars får du bara lägga hela biten i dubbingöglan sedan. Klipp av skinnet så att bara håret är kvar i klämman. Gör en dubbingögla vid.

Jon

Lägg in håret i dubbingöglan och tvinna.

Jon

Linda cirka 1-4 varv beroende på hur mycket hår du önskar.

Vik över NNS – biten och gör ett par avslutningsknutar.

10

Fukta fingrarna och stryk håret framåt.

11

Nu till det roliga, färglägg flugan i valfria färger. Jag har valt en grön kropp och brunt thorax.

12

Nu stryker jag på med Loon HardHead Clear. Var noga med att du kommer över med det över alla öppna ytor. Annars så fungerar tyvärr en del gummimaterial så att dom torkar ut efter ett tag. HardHead gör så att gummit stannar intakt och ser sådär fuktigt ut.
Låt torka.

13
Flugan är nu färdig och redo att fånga fisk med. Mycket nöje och skitfiske!

Mvh// Jon Hanson

// Daniel Ewald +FishEco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera