Annons

 i Eko/Miljö

SLU Aqua och Sportfiskarnas forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i Skagerrak är avslutat. Nu vidtar arbetet att analysera de data som kommer in från märkningen. Nedan kan du läsa SLU Aqua:s slutrapport från årets fiske.

”Efter ett par månaders förberedelser med samordning av fiskeflotta, planering av märkningsproceduren och givetvis diskussion kring säkerheten för fisk och personer var det dags för själva fisket.

Man kan sammanfatta en ganska blåsig period i slutet av augusti och början av september med sex intensiva fiskedagar där vi i det svenska projektet har märkt sex fiskar och bidragit till att ytterligare sex fiskar under hösten kommer lämna svenska västkusten märkta med elektroniska märken.

32 frivilliga team har med egna resurser deltagit i fiskeinsatsen som genererade ca 160 båtdagar och fisket kan summeras som ganska trögt, med tonfiskar som upplevdes som mer glest utspridda och svårare att locka till hugg än tidigare år. Samtidigt var det ett utmanande väder som begränsade insatsen och ställde mycket höga krav på utrustning och fisketeam.

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera