Annons

 i Tävling

SM i gädda 2022 avgörs den 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås. Mölndals Sportfiskeförening arrangerar SM-tävlingen.

Det är naturligtvis glädjande att arrangör redan står klar nu när säsongen drar igång. För att få vara med på SM så krävs det att man kvalificerar sig under 2021. Tävlingen avgörs som en lagtävling från båt med 2-3 tävlande i varje lag och det finns tre sätt att kvalificera sig till tävlingen.

SM i gädda är ett av de mest prestigefyllda tävlingarna inom tävlingsfisket i Sverige. För att få vara med i finalen 2022 måste man kvalificera sig under 2021. De flesta kvalificerar sig via DM, dvs distriktsmästerskap, där laget får ställa upp i ett DM per år i grenen och avgörs inget DM i det distrikt man bor eller klubben har sitt säte så får man tävla i någon annans distrikt. Kommer man bland de 10% bästa på det DM man ställer upp i så erbjuds laget en plats i finalen. Ett annat sätt är att laget blir rankade topp 20 i SPL, Swedish Pike League , dvs det rankingsystem som bygger på resultatet från ett tjugotal stora gäddfisketävlingar i Sverige. Därutöver erbjuds medaljörerna på SM 2021, dit alltså kvalet redan är avverkat, en plats i finalen 2022. Sammantaget gör det att vi kan förvänta oss ungefär 50 lag i finalen som avgörs under en dag på sjön Mjörn.

För att ta del av reglerna för grenen Gädda mer i detalj läs här.

Intresserad av att få DM status på din befintliga tävling eller att arrangera en DM tävling, mejla: tavling@sportfiskarna.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera