Annons

 i Tävling

Efter att ha blivit snuvade på tävlingarna i februari 2014, då isen inte höll och vi fick ställa in, är det med glädje vi ser fram emot tävlingarna i helgen då cirka 1000 pimplare kommer till Falun och Borlänge för att avgöra vem som är 2014 års svenska mästare i Pimpel. 

Mästerskapet är ett samarbete mellan fiskeklubbar i Falun och Borlänge och arrangeras av Sportfiskarna, Falubygdens Sportfiskeklubb och Borlänge Sportfiskeklubb i samarbete med Visit Södra Dalarna AB. 

Huvudtävlingarna äger rum på Runn (individuella tävlingar) och Ösjön (lagtävlingar) medan parallelltävlingar kommer att gå av stapeln på Vikasjön och Storsund. Den individuella tävlingen har lockat 650 anmälda deltagare och i lagtävlingen tävlar 125 lag med fyra deltagare i varje. Många tävlande kommer tillresta från hela Sverige och bor på hotell, vandrarhem och i privata stugor i Falun och Borlänge.

Den som tror att pimpel är en lugn sport är välkommen ut på isen i helgen för att läsa sig något nytt. Det kommer att vara en grupp på 650 personer som står bakom ett rep vid starten och som när repet faller rusar i väg på jakt efter den bästa platsen. Vissa kan springa upp till en mil. Under de fyra timmarna som tävlingen pågår borrar varje deltagare mellan 100 – 200 hål och tillsammans räknar man med att dra upp drygt 2 ton abborre. Vi vill framföra att det rör sig om fiskevård och det finns ingen anledning att oroa sig för att Runn skulle bli utfiskad efter arrangemanget. 

För mer information och tävlingsprogram se www.pimpelsm2014.se eller kontakta tävlingsledare Jonas Gustavsson eller vice tävlingsledare Per-Olof Liss.

Jonas Gustavsson                                Per-Olof Liss
Borlänge sportfiskeklubb                      Falubygdens sportfiskeklubb
Tfn: 070-20 28 607                               Tfn: 072-51 82 141

Visit Södra Dalarna AB ska, tillsammans med näringen och kommunerna i Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika, Säter, Smedjebacken och Vansbro, utveckla Den Södra Delen av Dalarna till en framgångsrik destination. Företagets verksamhet är inriktad på destinationsutveckling, marknadsföring, försäljning, etableringar och besöksservice inom turism, evenemang samt konferenser.

Visit Södra Dalarna AB ägs av Samverkan Visit Södra Dalarna ek. förening samt kommunerna i Falun, Borlänge, Gagnef, Vansbro, Ludvika, Smedjebacken och Säter. Föreningen äger 51% och kommunerna gemensamt 49%.

Visit Södra Dalarna AB har under 2014 inlett ett samarbete med Avesta Kommun och Hedemora Kommun gällande marknadsföring och destinationsutveckling.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!