Annons

 i Tävling

Kinnekulleträffen anses av många trollingfiskare vara den trevligaste trolling-tävlingen i Vänern. Tävlingen arrangeras för 25:e året i rad från Hönsäters hamn i Hällekis och för andra gången har tävlingen SM-status.

Tävlingsledare är trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson och överskottet går till smolt.
Det har gått 25 år sedan den första trollingträffen hölls med Hönsäters hamn i Hällekis som utgångshamn. Det har fångats många laxar och öringar under de 25 åren som tävlingen arrangerats av medlemmarna i Götene SFK och Mariestads SFK. Det ekonomiska överskottet från tävlingen har bidragit tillmånga fiskevårdande aktiviteter och från och med 2015 års tävling går allt ekonomiskt överskott till utsättning av smolt.

”Det kommer märkas att tävlingen firar 25 årsjubileum och har SM-status” säger Fredrik Andersson, tävlingsledare och representant för Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund.

Årets tävlingsinbjudan är tjockare än tidigare år med bland annat 15 sidor med information om vårtrolling efter lax och öring i Vänern. Intervjuer med samtliga pallplatsteam från 2016 års tävling, information om alla ”tioplussare” som fångats under åren, toppteamens tips från 90-talet fram tills idag och mycket annat matnyttigt om Vänern och dess silverskatter.

”Har man aldrig trollat på Vänern bör man läsa årets tävlingsinbjudan, den innehåller det mesta man behöver veta om vårtrolling på Vänern” säger Fredrik Andersson

Tävlingsinbjudan innehåller även ett personporträtt på trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson som är en av de ledande krafterna bakom Kinnekulleträffens goda rykte i trollingsverige. Sten-Gunnar Steénson har i tre decennier agerat tävlingsledare för en rad trollingtävlingar i både Vänern och Vättern.

”Steénson är en legend som bidragit otroligt mycket för svenskt trolling” menar Fredrik Andersson

För mer information klicka här

Länk till tävlingsinbjudan

Länk till onlineanmälan

Kontaktperson:
Fredrik Andersson, tävlingsledare/förbundsrepresentant
Sportfiskarna, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund
kkt@gsfk.net
070-623 52 40

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera