Annons

 i Press/Reklam

Sportfiske är en av Sveriges populäraste fritidssysselsättningar. Beräkningar visar att över 1,5 miljon svenskar sportfiskar någon gång om året. Att sportfiske är populärt kommer synas på Båtmässan, dels med en betydligt större sportfiskeavdelning än tidigare år, dels hos två av båtföretagen från Småland. I Linder Aluminiumbåtars monter och i Ryds monter kommer sportfiskeinslagen vara framträdande.

Familjeföretaget Linder Aluminiumbåtar tar stora steg in på sportfiskemarknaden och bygger varje år över 2 200 båtar i fabriken i småländska Tingsryd. Flera av Linder Aluminiumbåtar är specialdesignade för sportfiskemarknaden och i Linders stora monter på Båtmässan visas flera sportfiskeutrustade båtar. Arkip 530 visas för första gången på Båtmässan och även fiskeversionerna av 445 Catch och Arkip 460 finns med. För att ytterligare slipa på sina sportfiskebåtar och göra dessa rätt för den hugade köparen samarbetar Linder Aluminiumbåtar med den kända fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson.

Ryds Båtar, också hemmahörande i Tingsryds kommun, har allt sedan starten satsat på sportfiskeinriktade båtar. Redan en av de första båtmodellerna som lanserades på 1960-talet, Delfinen, beskrevs som en ”lämplig fiskebåt för insjöar och skyddade vatten”. Bland de över 800 båtar som byggdes 2017 var sportfiskebåtarna ett viktigt inslag. På Båtmässan i Göteborg 2017 lanserade Ryds sin modell 438 BF och till Båtmässan 2018 kommer ytterligare en modell i Big Fish-serien, 486 BF. En modell som blir den tredje i det populära Big Fish-programmet.

Tingsryds kommun är inte bara stor producent av sportfiskebåtar, i kommunen ligger också en av Sveriges mest spännande insjöar när det gäller sportfiske, Åsnen, ett fiskeparadis på 15 000 ha vatten och med en strandlinje på 740 km. Åsnen är en av de största fiskesjöarna i södra Sverige. Sjön har många öar, fjordar och vikar vilket ger mångfald och variation. Åsnen har en rik fiskfauna och vid provfiske har över tio arter hittats. Att Åsnen är en unik sjö bekräftas också av det faktum att en del av sjön invigs som Nationalpark den 26 maj.

Pressackreditering görs till press@svenskamassan.se

Båtmässan är Västsveriges största mötesplats för alla som älskar vattenliv. Här träffas branschens experter. På plats finns ca 300 utställare som ger dig hjälp med ditt nästa båtköp, tips om underhåll och service samt visar mängder av prylar som gör ditt båtliv bättre.

> LÄS MER OM BÅTMÄSSAN

För frågor kontakta:

Bengt Wallin, Senior Advisor Båtmässan 2018, tfn 0708-80 80 68
Jessica Linder, Linder Aluminiumbåtar, tfn 0477-551 42
Pelle Svensson, Ryds AB, tfn 0706-04 64 64

 

Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,7 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer på www.svenskamassan.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera