Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser, Press/Reklam

Sveriges enda börsnoterade Sportfiskebutik, Söder Sportfiske, lämnar delårsrapport tredje kvartalet 2023!

– VD kommenterar kvartalet! Under det tredje kvartalet har vi sett en liknande trend som de senaste kvartalen med en svag hemmamarknad samtidigt som vi växer snabbt i utlandet. Totalt sett kan vi summera det till -9,3 % på den svenska marknaden och +59,5 % i vår utlandsförsäljning. Bruttomarginalen sticker ut positivt under kvartalet där en lägre andel marinelektronik, högre andel egna produkter och en gynnsam valutamix är primära förklaringsparametrar. Under kvartalet växer våra viktigaste egna varumärken (Söder Tackle, Eastfield och VATN) med 61,6 % jämfört med samma period i fjol. Här kan vi förvänta oss stora kvartalsvisa variationer beroende på enskilda produktsläpp och lagerläggning men trenden är mycket glädjande. I de operativa kostnaderna är det fortsatt den rörliga marknadsföringen som är i fokus. Att arbeta med vår trafikmix och få full hävstång i vårt starka varumärke kommer att vara ett stort fokusområde framöver och vi har under kvartalet anställt en digital marknadschef som vi är övertygade om kommer kunna göra skillnad på lite sikt.

Planeringen för våra nya lokaler löper på enligt plan och vi ser verkligen fram emot att under Q1 2024 komma på plats med nya rutiner och effektivitetsförbättringar i vår logistik, som trots allt är hjärta och lungor i vår affär. När vi slår ihop Fishline med Söder Sportfiske kommer vi ha ca 45,000 lagerförda artiklar där storleken på produkterna är alltifrån små flugor till stora elmotorer, ett sådant sortiment kräver mycket av hela organisationen för att få en effektiv logistik.

Som vi nämnt tidigare så är lokalen ca 70% större än Söder Sportfiskes och Fishlines lokaler ihop, men det till en jämförbar kostnad mot idag givet att lokalen ligger i ett mer kostnadsoptimerat läge. Med denna ytterligare yta som vi får skapar vi förutsättningar för våra egna varumärken som kräver mer lageryta, breddning av sortiment samt effektivitetsförbättringar.

Utan att bli långrandig med detaljer så har vi gjort ett gediget arbete med att titta på vårt order-, plock-, pack- och inleveransflöde och satt upp en helt ny metodik för hur vi ska effektivisera alla delar i Veddesta. Vi ser framför oss en stor potential i teorin att kraftigt effektivisera vår interna logistik på alla plan vilket, när det omsätts i praktiken, kommer ha positiva konsekvenser för såväl lönsamhet som kundlöfte. Flytten kommer ske i andra halvan av januari 2024 och kort därefter kommer vi att flytta in Fishline, som innan dess ska migreras till samma e-handelsplattform.

Vi kommer i vår nya lokal att öppna en lagershop som kommer erbjuda det fulla sortimentet från både Fishline och Söder Sportfiske vilket ersätter den nuvarande Fishline-butiken i Upplands Väsby. Det finns ingen aktör som är i närheten av det sortimentet som Söder Sportfiske och Fishline kan erbjuda vilket alltså nu kommer kunna erbjudas även på en fysisk plats. Lagershoppen kommer öppna under H1 2024.

Kylan kryper sig på och höstfisket drar igång på allvar – skitfiske på er!

Jonas Franzén, VD

Kontakter


Jonas Franzén, VD, jonas.franzen@sportfiskeprylar.se, +46(0)70 7128544
Erik Nordén, CFO, erik.norden@sportfiskeprylar.se, +46(0)70 7143616

Söder Sportfiskes Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Om oss


Söder Sportfiske, organisationsnummer 556656-9447, är ett ledande sportfiskeföretag i Norden med en stark etablerad omnikanalplattform med e-handel via domänerna Sportfiskeprylar.se, Sportfishtackle.com, Sportfishtackle.de, Sportfishtackle.fi, Sportfishtackle.nl, Sportfishtackle.fr, Sportfishtackle.dk, Sportfishtackle.no och Fishline.se samt fysisk handel via butikerna Söder Sportfiske och Fishline. Verksamheterna erbjuder ett brett och genomtänkt sortiment för det moderna sportfisket och erbjuder kunder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Koncernen äger och saluför produkter under de egna varumärkena Söder Tackle, Söder Sportfiske, Eastfield Lures, VATN, Troutland, HQ Flies och Fishline. Söder Sportfiskes aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet SODER. Mer information finns på www.sodersportfiske.se.

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera