Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Pressmeddelande från Söder Sportfiske som under onsdagen varslades om strejk på företaget!

Under förmiddagen lämnade fackförbundet Handelsanställdas förbund ett varsel om stridsåtgärder gällande blockad och arbetsnedläggelse för personal anställd på företagets huvudlager på Byängsgränd 8.

Strejken skall inledas 21 November om parterna inte enas innan dess. Anledningen till Handels varsel är att få Söder Sportfiske att signera kollektivavtal.

Söder Sportfiske har i dagsläget inga kollektivavtal men betalar anställda bransch- och marknadsmässiga löner, genomför årlig lönerevision, har pensionsavtal med FORA och Skandia samt har försäkringar och förmåner för anställda motsvarande samma eller högre nivå av de kollektivavtalsmässiga försäkringarna. Bolaget anser dock att man genom större frihetsgrader, utanför ett kollektivavtal, har bättre möjligheter att tillgodose just sina medarbetares intressen och sin konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Utöver detta kan det noteras att det föreslagna kollektivavtalet för lager och e-handel passar dåligt för en omnikanals-aktör som Söder Sportfiske, med både butiker och e-handel.

Söder Sportfiske kommer att inleda en dialog med Svensk Handel samt Handels med syfte att på bästa sätt undvika stridsåtgärder.

“Det är ett vältajmat varsel från Handels, strax innan Black Friday, en tid efter Söder Sportfiskes börsnotering och samtidigt som den svenska e-handel är hårt drabbad av minskad köpkraft. Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som värderar vår personal oerhört högt, och har därför valt att behålla vår logistik in-house, istället för att lägga ut den. Vi värnar dock samtidigt om våra frihetsgrader i hur vi arbetar med anställningskopplade villkor såsom löner och förmåner, för att på bästa sätt kunna konkurrera på en arbetsmarknad där kampen om de bästa medarbetarna pågår varje dag. Vi ska givetvis ta upp dialogen med Handels, för att se vart vi kan landa” säger Jonas Franzén, Tf Vd på Söder Sportfiske.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera