Annons

interfiske-daiwa-p
 i Magazinet

På torsdagseftermiddagen möter kustbevakningens RIB KBV 430 en grupp späckhuggare strax ost om Väderöarna.

Efter att ha genomfört bemanningskontroller vid Väderöarna styr KBV 430 öster ut in mot land, för att möta upp med det större fartyget KBV 032. Några hundra meter ifrån öarna får besättningen syn på två stora valliknade djur ett hundratal meter bort. Djuren kommer strax närmare och besättningen kan se att det rör sig om en grupp späckhuggare. De är snart alldeles intill båten,verkar leka och simmar under båten fram och tillbaka för att sedan hoppa upp precis framför och intill.

De största var något kortare än ribbåten, ungefär fem till sex meter långa och den minsta som var omkring tre meter lång såg ut att vara en kalv.

Vi såg att minst fyra individer hoppade upp ur vattnet samtidigt vid flera tillfällen, men det är svårt att säga hur många de var totalt. De följde oss under ett tiotal minuter och där efter stannade vi båten och stängde av motorn, av rädsla för att störa djuren. Då dök de allihop och försvann. Det var en fantastisk upplevelse att få möta dem så nära, jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om något sådant, säger KUM Gustav Rhedin.

Läs mer här -> KBV

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!