Annons

 i Spinn

Daiwa Scandinavia växer så det knakar och fler team-medlemmar ansluter sig. I helgen skulle några av oss träffas för att umgås och utbyta idéer vad gäller utrustning, beten och tekniker.

Eftersom vi kommer från olika delar av landet så träffades vi nånstans i mitten för att testa ett område som ingen av oss hade kört innan. Första dagen började lite trevande men det bete som utmärkte sig var Lazy Jerk, ett nytt bete i Daiwas sortiment som designats av Torbjörn “Buster” Odén. Under ganska svåra förhållanden med sol och bleke lyckades vi tjata upp ett tiotal med en 6-kilos som största. Men det kändes som att vissa fläckar vi hittat skulle kunna leverera och vi ville testa vad detta nya bete verkligen gick för, så vi beslöt att uteslutande köra just detta bete dag 2.

Dagen därpå började lika trevande som dagen innan, men när vi kom till “potentiellt bra ställe” nummer två så sprakar det loss. Mängder av gäddor hugger och mitt i detta inferno får Kristian (Keskitalo) en på 12,2 kg och Martin (Rees) en på 10,0 kg. Huggrushen avtar och vi beger oss till nästa fläck. Då suger det i på mitt spö på lång lina ute på djupt vatten. Hugget var inte hårt men fisken var orubblig. Jag var tvungen att ropa till grabbarna och förklara att jag faktiskt inte satt i botten. Fisken är urstark men kampen blir ganska odramatisk ute på det djupa vattnet. Kristian håvar med säker hand den grova gäddan och jubel utbryter, för det är inget tvivel om att det är en fantastisk fisk vi fångat.

Gäddan är inte tjock utan snarare otroligt muskulös, huvudet är stort som på en oxe. Den tycks ha lekt tidigt och hunnit äta upp sig rejält efter leken. Måtten säkerställs till grymma 15,2 kg och 124 cm, en putsning av mitt gamla rekord med några hekto. Huggrushen fortsätter och när vi till slut beger oss mot rampen kan vi summera 53 gäddor, minst 20 över metern och 3 är på 10 kg eller mer. En fantastisk dag med härliga vänner att minnas och glädjas över länge framöver!

//Anders Krus

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera