Annons

 i Notiser

Sportfiskarnas storfiskregister är en unik källa till kunskap om fångster av stora fiskar. Sedan 1971 har det fyllts på med nya fiskar av alla tänkbara arter fångade i svenska vatten från norr till söder.

I veckan passerades en historisk gräns då fisk nummer 30 000 blev godkänd.

– En mört på 890 gram, fångad av Fredrik Bjernehed i Dalälven, blev den 30 000:e fisken att godkännas, konstaterar Nicka Hellenberg, storfiskregistrerare hos Sportfiskarna.

Vilka arter som rapporteras och godkänns varierar med årstid, intresse för arten och hur bestånden går upp eller ner. Det är bland annat sådan kunskap som gör registret så intressant och användbart. Sportfiskare kan använda databasens innehåll till att lära sig mer och planera sitt eget fiske effektivare.

– Det är ett arkiv med otroliga möjligheter till information om svenskt fiske, säger Nicka Hellenberg.

För att godkännas ska fisken ha fångats med spö och krok i svenskt vatten. Den ska förstås också överstiga en fastlagd minimivikt för att få kallas storfisk.

De senaste registreringarna är öppna för alla att ta del av. Sportfiskarnas medlemmar kan söka i hela registret.

Besök storfiskregistret här; http://bit.ly/1hU8KNX och passa samtidigt på att läsa om de officiella svenska rekorden.

Sportfiskarna är intresseorganisationen för alla sportfiskare. Vi slår vakt om allmänhetens tillgång till ett bra fiske och jobbar för friska fiskbestånd i friska vatten.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera