Annons

 i Notiser

Denna vecka betalar Sportfiskarna ut 300 000 kr i aktivitetsbidrag till förbundets klubbar och distrikt. Pengarna förväntas ge mer än 300 fiskedagar och uppemot 5000 fiskande barn runt om i landet.

– Våra klubbar och distrikt är kärnan i Sportfiskarnas arbete. Med aktivitetsbidraget vill vi ge organisationens gräsrötter breddade förutsättningar att arrangera utåtriktade fiskeaktiviteter som riktar sig till nya målgrupper på orten. Vi vill också kunna ge tillbaka till alla de föreningar som bedriver en kontinuerlig ungdomsverksamhet. Det långsiktiga engagemanget för barn- och ungdomars fiske är otroligt värdefullt för förbundets framtid, sammanfattar Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm.

Av den totala bidragssumman går i år 244 000 kr till barn- och ungdomsaktiviteter, vilket utgör 61 av 75 godkända ansökningar.


En av de av de klubbar som mottar bidrag för sin riktade ungdomsverksamhet är Jämtlands Unga Sportfiskare i Östersund:

– Tack vare aktivitetsbidraget kan klubben erbjuda barn och ungdomar en möjlighet att prova på och lära sig mer om fiske. Barnen får lära sig ett eget hantverk, de får också möjlighet att uppleva natur och allemansrätt på riktigt! Med detta kommer också att barnen får träffa nya vänner och likasinnade, berättar klubbens ordförande Kjell Johansson.

En annan kategori av ansökningar som tilldelas medel är aktiviteter riktade mot tjejers fiske. Dels fortsätter riksklubben Fjällorna och andra klubbar med ”tjejmeten” under sommaren. Nytt för i år är också att aktivitetsbidraget går till stöd för riktade tjejfiskeläger i regi av Girls Fishing Crew och Grycksbo Fiskeklubb

En tredje kategori av ansökningar som erhåller medel från förbundet är aktiviteter riktade mot personer med funktionshinder. Med utgångspunkt från Norrtälje arrangerar Sveriges FFF fiskedagar i båt med fokus på abborre och havsöring:

– Med hjälp av stödet från Sportfiskarna kan vi arrangera 12 stycken fiskedagar för personer som både behöver och verkligen uppskattar fiske och friluftsliv. Det finns så många trösklar för funktionshindrades fiske i Sverige. De båtturer som vi kan erbjuda genom bidraget gör att personer som inte annars hade fått uppleva fiske verkligen får det, sammanfattar föreningens ordförande Jonas Nilsson. 

Sammanlagt delar förbundet ut 400 000 kr i aktivitetsbidrag 2017. Förutom det ”stora” bidraget på 300 000 delas 100 000 kr ut till klubbaktiviteter under sport- och höstlov

Läs hela listan med lokala aktiviteter som stöttas här.

PRESSKONTAKT

Andreas Ollinen
Kommunikationschef
Tel: 070-999 41 19
E-post: andreas.ollinen@sportfiskarna.se

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!