Annons

 i Eko/Miljö

Aktivitetsbidraget på 300 000 kr har delats ut av förbundet sedan 2008. Tanken är att bidra till fler öppna klubbaktiviteter riktade mot underrepresenterade grupper inom sportfisket – barn, ungdomar, kvinnor, funktionshindrade och personer med invandrarbakgrund.

– Det är lika roligt varje år att fördela ut aktivitetsbidragets 300 000 kronor till våra klubbar runt om i landet. Genom bidraget kan vi uppmuntra och ge tillbaka till de starka ideella krafter som vill att fler ska få komma ut och prova det avkopplande äventyr och den trevliga samvaro som sportfiske ger, sammanfattar Sportfiskarnas generalsekreterare Anders Karlsson.

Majoriteten av de öppna aktiviteterna riktar sig mot barn och ungdomar. I Eskilstuna arrangerar exempelvis klubben Å!Fiske ”fiskefritids” under sommarlovets två första veckor. Fiskesugna barn kommer för att prova på det spännande fisket i och kring staden.

– Aktivitetsbidraget ger oss möjligheter att anordna kostnadsfria fiskeutflykter med mat och utlåning av utrustning, aktiviteter som de flesta av barnen aldrig annars skulle få chansen att uppleva, menar Anders Stridh i klubben.

I Göteborg använder Majornas Sportfiskeklubb bidraget till att skapa fiskeupplevelser för funktionsnedsatta. Genom ett samarbete med den välkända föreningen Grunden tar klubben ut fiskeintresserade killar och tjejer på olika fiskeaktiviteter.

– I år åker vi på en fiskeresa till Hökensås. Vår dagstur till Sportfiskemässan i Jönköping var också väldigt uppskattad. Det betyder väldigt mycket för våra Grundet-kompisar att få komma ut och uppleva äventyr i naturen och träffa andra fiskeintresserade, säger klubbens ordförande Kalle Svensson.

Det är i år totalt 58 klubbar från Svedala i söder till Pajala i norr som tilldelats aktivitetsbidraget.

I år bidrar Sportfiskarnas försäkringspartner Svedea till aktivitetsbidraget.

 

Den kompletta listan över vilka klubbar som gör vilka projekt finner du här.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera