Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Intresset har varit stort för vårt put-and-take vatten Sandbäckstjärn i Karlstad. Efter en varm sommar med mycket fiske har vi nu satt ut mycket öring.

Under året har vi hittills satt ut 400 kilo öring och 150 kilo regnbåge och vi planerar mer utsättningar under hösten. Gammelkroppa laxodling har bidragit med öring till Sandbäckstjärn. De hade ett överskott i odlingen och vill ge ett bidrag till Sportfiskarnas satsning för ett bättre tätortsnära sportfiske i regionen.  Gammelkroppa laxodling ligger i Filipstad och ägs och drivs av Fortum Generation AB.

I september och oktober kommer det vara en del arrangemang och bokningar. Det finns möjlighet för företag eller grupper att boka tjärnen för eget fiske.

-Tisdagen den 16 september mellan 9-16 kommer personal från skolor i Karlstad vara på utbildning och även fiska i tjärnen. Det är en utbildningssatsning inom ett projekt som heter ”Mer friluftsliv i skolan”. Projektet är en samverkan mellan Naturskoleföreningen, Sportfiskarna och Naturskyddsföreningen. Sportfiske kommer vara en del friluftslivet.

-Tisdagar kommer skolklasser ha möjlighet att boka tjärnen inom detta projekt.

Sportfiskarna i Forshagaforsen anordnar en prova på dag den 19 september. Prova flugfiske, flugbindning, gäddflugfiske mm. Välkomna!

Lax och öringfisket har varit bra under sommaren och det har även tagits ett antal stora gäddor med toppvikter på över 12 kilo. För info om fångster se www.forshagaforsen.com

Vi hoppas på en bra fiskehöst!

Fiskehälsningar från Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!