Annons

 i Notiser

Trots många utmaningar under det gångna året är förbundet nu starkare än någonsin. Sportfiskarna fortsätter att öka sitt medlemsantal så som förbundet gjort sedan millennieskiftet – och kurvan pekar fortsatt uppåt.

Under pandemiåret 2020 ökade medlemsantalet trots att många aktiviteter och tävlingar inte kunde genomföras som planerat. Sportfiskarna organiserade vid årsskiftet 65 932 sportfiskare och över 400 föreningar i sina 26 distrikt – ett styrkebesked!
 
– Sportfiske är populärare än någonsin och samtidigt blir allt fler sportfiskare medvetna om vikten av ett aktivt fiskevårdsarbete och en organisation som står upp för deras intresse – och det är Sportfiskarna, säger Henrik Helde, chef på Sportfiskarnas medlemsenhet.
 
Även antalet anslutna föreningar har ökat under året och för den största ökningen står fiskevårdsområdesföreningar. Totalt har antalet anslutna föreningar ökat till över 400, en ökning med 5% och mer än hälften av ökningen utgörs av fiskevårdsområdesföreningar.
 
Bland förbundets individuellt anslutna medlemmar är trenden tydlig. Enskilda seniormedlemmar fortsätter vara den största medlemsgruppen, men den starkast växande gruppen är familjemedlemmarna.
 
– Många har under 2020 semestrat hemma i Sverige och friluftslivet och sportfisket har fått en självklar plats – för hela familjen. Vi ser glädjande att många nu väljer att vara anslutna som familjemedlemmar, antalet har ökat med över 16% under året, säger Henrik Helde.

Inte medlem ännu? Bli det här. Du stöder inte bara fiskevården och fiskeglädjen, du får dessutom en premie och fem nummer av Sveriges största fisketidning Svenskt Fiske.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera