Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö

Just nu pågår en inventering av utvalda vikar längs länets kust där man kartlägger förekomsten av både gädda och abborre.

Det är Länsstyrelsen i Gävleborgs län som genomför omfattande kartläggningar av vilka vikar som är mest skyddsvärda och Sportfiskarna kompletterar med provfiske efter gädda i dessa vikar. 

-Den allmänna uppfattningen är att gäddan minskat kraftigt längs länets kustvatten, nu försöker vi få data på hur det verkligen ser ut säger Lars Ljunggren, projektledare fiskevård på Sportfiskarna i Gävle.

Nytt koncept för gäddinventering
Sportfiskarna tar också hjälp av frivilliga fiskare och ordnar gäddfisketräffar med standardiserat spöprovfiske för att få koll på flera områden. Det här är ett helt nytt koncept med att både ge värdefulla uppgifter om gäddbestånden och samtidigt ordna en fisketräff för de som vill hjälpa till. Varje båt tilldelas ett område och vid lunch byter man område med en annan båt och för journal över fångsten. I dessa tider samlas man inte, utan varje lag åker direkt till sitt område. 

-Nu tar vi dock paus så gäddorna får leka i fred, men en bit in i maj ska vi fortsätta med provfisket, berättar Thomas Larsson som är projektanställd av sportfiskarna under våren.

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

FishEco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!