Annons

 i Notiser

Sportfiskarna genomförde 13 maj förbundets första digitala kongress någonsin som bland annat valde en ny förbundsstyrelse. Ett 40-tal ledamöter och tjänstemän medverkade på mötet som ursprungligen skulle ha hållits i samband med Sportfiskemässan, men fick flyttas på grund av coronakrisen.

Förutom sedvanlig genomgång av verksamhetsberättelser och årsredovisningar behandlade kongressen styrelsens förslag och inkomna motioner. Viktiga förändringar som klubbades under mötet är bland annat att mandatperioden för styrelsens ledamöter ändrades till fyra år och styrelsen utökades också med en ledamot. Kongressen beslöt även att förbundet fortsatt ska utveckla samarbetet mellan föreningar, distrikt och regionkontor inom Sportfiskarna nya regionala struktur. Tävlingsfisket har även fått en starkare ställning via en ny skrivelse i stadgarna. Samtliga tävlingsmotioner hänsköts till tävlingsmötet 14 november.

Nya satsningar i Sportfiskarnas framtidsarbete kommer att vara att utveckla juniormedlemskapet, fiske för barn med funktionshinder, utveckla nya tävlingsformer, en särskild satsning på Västerhavet samt att säkra allmänhetens tillgång till fjällfisket.

Kongressen blev nu ett väl genomfört och uppskattat arrangemang i digitalt format. Ett format som säkerligen kommer nyttja mer i andra sammanhang framöver.

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!