Annons

 i Tävling

Konceptet handlar om aktivt spinn- och jiggfiske från båt, sammanlagd längd vinner, fisken fotograferas mot mätdekal och återutsätts varsamt.

Abborre är Sveriges populäraste och vanligaste sportfisk. Syftet med att lansera en ny tävlingsform är att få fram en attraktiv och hållbar tävlingsform där fokus ligger på att återutsätta fisken. Tävlingsformen kan genomföras i hela landet under sommarfiskesäsongen.

– Intresset är stort för vår nya tävlingsform med fotoregistrering. Det ska bli spännande att se hur konceptet fungerar nu under den första tävlingen, berättar Anssi Lehtevä, tävlingskonsulent på Sportfiskarna.

Abborrfiske på Riddarfjärden
Den första tävlingen hålls söndag 6 oktober på Mälaren med utgångspunkt från Huvudsta strand i Solna. Tävlingsområdet kommer att omfatta Stockholms innerstadsvatten, med bland annat Riddarfjärden och Ulvsundasjön. Man tävlar med sina fem längsta abborrar i en lagtävling och den längsta abborren i en individuell tävling. Under tävlingen får man bara fiska med konstgjorda beten som exempelvis drag, vobbler, jigg och spinnare. Fångade abborrar fotograferas med digitalkamera mot en mätdekal i båten och återutsätts därefter omedelbart.

Info om den första tävlingen:
Tävlingstid: 6 oktober, kl 9-15.
Startplats: Båthusets café, Huvudsta strand Solna, där även en liten sjösättningsramp finns.
Startavgift: 200 kronor.
Mer info och obligatorisk föranmälan: Anssi Lehtevä, anssi@sportfiskarna.se, 08-410 806 05
OBS! Anmälan senast 2 oktober.

Regler för tävlingen finns på: www.sportfiskarna.se/tavling

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera