Annons

 i Notiser

Fisketillsynsmännens nuvarande tjänstetecken föreslås bytas ut mot ett väl synligt tjänstekort i plast med fullständiga personuppgifter.

Sportfiskarna har nyligen svarat på Havs- och vattenmyndighetens remiss med förslag på nya föreskrifter om fisketillsynsmän. Sportfiskarna ser överlag positivt på myndighetens olika förslag, med ett viktigt undantag: förslaget på nytt tjänstetecken.

Det är inte helt ovanligt att det finns en hotbild kopplad till utövandet av fisketillsyn och att därför gå runt med fullständiga personuppgifter på bröstet torde innebära markant ökad otrygghet och ökade risker för tillsynsmännen. Förslaget orsakade även direkt skarpa protester från många tillsynsmän, som i de flesta fall jobbar ideellt med ett uppdrag som dessutom ofta är resursmässigt eftersatt i myndighetsvärlden.

Sportfiskarna kommer med säkerhet tappa fisketillsynsmän om förslaget går igenom.
Sportfiskarna uppmanar därför Havs- och vattenmyndigheten att tänka om gällande formuleringen ”En fisketillsynsman ska vid operativ tillsyn bära tjänstekortet väl synligt, fastsatt på bröstets vänstra sida”.

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!