Annons

 i Eko/Miljö

Under tisdag och onsdag samlades 350 vattenvårdsintresserade i Göteborg för den årliga konferensen Havs- och vattenforum.

Havs- och vattenmyndighetens generaldirektör Jakob Granit och miljö- och klimatminister Isabella Lövin inledningstalade på den årliga stora vattenkonferensen i Göteborg. Miljö- och klimatministern lade fokus på hållbart fiske och lyfte fram de förslag som i regeringens januariavtal syftar till att skydda våra marina miljöer från bottentrålning, med ett generellt förbud mot bottentrålning i marina skyddade områden som en del i detta.

Under tisdagen presenterade också Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm förbundets syn på förvaltningen av våra gemensamma fiskresurser. Fokus låg på den otroligt dåliga förvaltning som genom politiskt sanktionerat överfiske decimerat de flesta kommersiellt fiskade bestånd längs Sveriges kuster. Ett illustrativt exempel var torskbeståndet i Kattegatt, där den vetenskapliga rådgivningen för fångstkvot överskridits samtliga år under 2000-talet. De senaste decenniernas kraftiga ökning av säl- och skarvbestånden, utflyttning av den svenska trålgränsen samt det trålfria Öresund och dess starka fiskbestånd var andra ämnen i Sportfiskarnas presentation.

Läs mer här -> Sportfiskarna

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

FishEco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!