Annons

 i Eko/Miljö

Kom och spana på gäddyngel söndagen den 13 maj i Snäckstaviks våtmark, Grödinge. Sportfiskarna visar alla intresserade hur gäddan ser ut som yngel och hur man kan öka bestånden av kustgädda.   
 
Med start från klockan 12 kommer Sportfiskarna att berätta om Snäckstaviks våtmark. Våtmarken är ett av de konkreta fiskevårdsobjekt som genomförts inom Sportfiskarnas rovfiskprojekt. Rovfiskprojektet är en rad fiskevårdsåtgärder längs ostkusten som går ut på att återskapa tidigare lek- och uppväxtområden för främst rovfisk som gädda och abborre. Snäckstaviks våtmark utgör nu en lek- och uppväxtmiljö för gäddor från Kaggfjärden, i vattendraget leker även andra fiskar som exempelvis id.

Tobias Fränstam, fiskevårdsansvarig Sportfiskarna Region Mälardalen, och Nils Ljunggren, projektledare rovfiskprojektet, kommer att informera om hur en gäddvåtmark fungerar.  
Just nu provfiskas det i våtmarken för att se hur mycket yngel som kläckts i våtmarken. Förhoppningsvis kan det röra sig om upp till hundratusentals gäddyngel som efterhand simmar ut i Kaggfjärden och ökar beståndet av kustgädda.

Under dagen bjuder Sportfiskarna på kaffe, fikabröd och som avslutning grillar vi korv.
Medtag kläder efter väder och gärna stövlar.

Karta till Snäckstavik: http://kartor.eniro.se/m/9U3p2

Mer information: 
Tobias Fränstam, fiskevårdsansvarig Region Mälardalen, 
tobias.franstam@sportfiskarna.se, 08-410 80 682

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!