Annons

 i Mässor

Allt på Sportfiskemässan är inte bara flashigt, snabbt och framtidsinriktat. Det finns en historia inom sportfisket också. Det står Hans Lidman Sällskapet för.

Hans Lidman Sällskapet är en grupp entusiaster som träffas varje år och vandrar i Lidmans fotspår, fiskar, har årsmöten osv.

– Vi är ett trevligt gäng och har faktiskt ökat i medlemsantal, säger Leif Sörensen som representerar föreningen på mässan.

– Det beror mycket på att tidningar skriver om honom. Han är ju en ikon för alla flugfiskare.

Visst har han varit på TV också?

– Jo, det har han varit till och från. Sist var det Martin på TV4 Sport som hade ett program om Svartån som är Hans Lidmans lilla å.

Vad har ni mer på gång?

– Just nu håller vi på och skriver en bok om hela hans liv. Så om något år kommer ett fint verk som helt enkelt heter Boken om Hans Lidman.

Varför ska man gå med i Hans Lidman Sällskapet?

– Om man vill lära känna nordens främsta lyriker och naturskribent alla kategorier, så ska man gå med. Det är ju lite vår fiskehistoria vi pratar om. Vi äldre är uppfostrade i hans anda och har ett annat sätt att se på saker. Inte bara dra upp stora och många fiskar utan njuta av helheten och ta det lugnt. Det försöker vi sprida. Vi vill tillbaka till rötterna, avslutar Leif.

Ni hittar Sällskapet i monter 051.

//Felix Rimfrost +FishEco – felix@fisheco.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!